Επίσκεψη του Ισπανού βασιλιά με την σύζυγό του στο Μαρόκο

Ο βασιλιάς της Ισπανίας Φίλιππος ΣΤ΄, συνοδευόμενος από τη βασίλισσα Λετίθια και μια πολυμελή αντιπροσωπεία, ξεκίνησε νωρίτερα την επίσημη επίσκεψή του, διάρκειας δύο ημερών, στο Μαρόκο, όπου έγινε δεκτός από τον βασιλιά Μοχάμεντ ΣΤ΄.

Αμέσως μετά την αποβίβασή τους από το αεροσκάφος λίγο μετά τις 17.00 τοπική ώρα (18.00 ώρα Ελλάδας), το βασιλικό ζεύγος υποδέχθηκαν μέλη της μαροκινής κυβέρνησης και υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι της χώρας, σύμφωνα με τις εικόνες που μετέδωσαν κρατικά ΜΜΕ.

Υπό τη συνοδεία της βασιλικής Φρουράς, ο Μοχάμεντ ΣΤ΄ και ο Φίλιππος ΣΤ΄ διέσχισαν την κεντρική λεωφόρο Μοχάμεντ Ε΄, που είχε σημαιοστολιστεί για την περίσταση στα χρώματα του Μαρόκου και της Ισπανίας, για να καταλήξουν στα βασιλικά ανάκτορα του Ραμπάτ.

Χιλιάδες Μαροκινοί είχαν συγκεντρωθεί στα πεζοδρόμια, κατά μήκος της διαδρομής που ακολούθησαν, όπως και παραδοσιακά συγκροτήματα, μετέδωσε ένας δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου.

Στο παλάτι του Ραμπάτ έχει διοργανωθεί μια τελετή υποδοχής προς τιμή των επίσημων προσκεκλημένων. Κατόπιν, οι δύο μονάρχες θα έχουν κατ’ ιδίαν συνομιλίες, ενώ στη συνέχεια θα συμμετάσχουν και οι αντιπροσωπείες των χωρών τους. Η ισπανική αποστολή απαρτίζεται από αρκετούς υπουργούς και επιχειρηματίες.

Η συνεργασία στους τομείς της ασφάλειας, του πολιτισμού, της ενέργειας, καμιά δεκαριά συμφωνίες και μνημόνια θα υπογραφούν μεταξύ των δύο χωρών, κατά τη διάρκεια αυτής της επίσημης επίσκεψης, που «αντανακλά το βάθος και την ποιότητα των διμερών σχέσεων», επισημαίνει σε μια ανακοίνωση το βασιλικό παλάτι του Μαρόκου.

Αργότερα, ο βασιλιάς του Μαρόκου θα παραθέσει επίσημο δείπνο προς τιμή του βασιλιά και της βασίλισσας της Ισπανίας.

Έχοντας χαθεί από τη δημόσια σκηνή τον Δεκέμβριο του 2017, η Λαλά Σαλμά, με την οποία παντρεύτηκε ο βασιλιάς Μοχάμεντ ΣΤ το 2002, δεν παρέστη στην τελετή υποδοχής του βασιλικού ζεύγους της Ισπανίας. Ισπανικά ΜΜΕ είχαν μιλήσει τον περασμένο χρόνο για τον χωρισμό του βασιλικού ζεύγους, όμως έως σήμερα το παλάτι τηρεί σιγήν ιχθύος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Loading