Επίθεση σε υποψήφια των εκλογών στη Ρωσία-Μηνύματα συμπαράστασης

«Συγγνώμη» ζήτησε ο δήμαρχος της Μόσχας στην υποψήφια των ρωσικών προεδρικών εκλογών Ξένια Σαμπτσάκ, σχετικά με το περιστατικό της επίθεσης που δέχτηκε εξερχόμενη από εκδήλωση του Δημοτικού Συμβουλίου της ρωσικής πρωτεύουσας.

Το περιστατικό αυτό σημειώθηκε χθες την Κυριακή, σε εκδήλωση του δημοτικού συμβουλίου προς τιμήν της 87ης επετείου των γενεθλίων του Μιχαήλ Γκρομπατσόφ. Η Σαμπτσάκ δέχθηκε επίθεση καθώς έβγαινε από την αίθουσα, από άνδρα ο οποίος  της έριξε ένα ποτήρι νερό λέγοντάς της «αυτό είναι για τον Ζιρινόφσκι».

Λίγο αργότερα όμως αποκαλύφθηκε η ταυτότητα του δράστη ο οποίος και συνελήφθη. Ο ίδιος ήταν συνεργάτης του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου της Μόσχας Αλεξέι Σαπόσνικοφ, ο οποίος και αυτός με την σειρά του, μέσω του προφίλ του στο Facebook ζήτησε συγγνώμη, ανακοινώνοντας παράλληλα ότι άνδρας που επιτέθηκε δεν εργάζεται στην κυβέρνηση της Μόσχας ούτε είναι συνεργάτης του, αλλά ήταν έκανε την πρακτική του στην Κυβέρνηση Μόσχας.

Τι δήλωσε η Σαμπτσάκ

Μέσω του προφίλ της στο Instagram, η γνωστή υποψηφία για τις εκλογές δήλωσε ότι τρέφει απόλυτο σεβασμό για τον δήμαρχο της Μόσχας κύριο Σομπιάνιν, σχετικά με την κίνησή του να της τηλεφωνήσει σε προσωπικό επίπεδο και να της ζητήσει συγγνώμη. Μάλιστα όπως δήλωσε χαρακτηριστικά, «οι ανώτατοι αξιωματούχοι της Ρωσίας άρχισαν να συνειδητοποιούν, ότι η εκτός νόμου και χουλιγκανική δυσφήμιση των παραγόντων της αντιπολίτευσης είναι κάτι το μη φυσιολογικό».
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Loading