Επίθεση σε προξενείο των ΗΠΑ στο Μεξικό

Στο μικροσκόπιο των Μεξικανικών αρχών, έχει τεθεί η επίθεση που δέχθηκε νωρίς χθες το πρωί, το προξενείο των Ηνωμένων Πολιτειών, στην πόλη Γουαδαλαχάρα ,η οποία δεν προκάλεσε τραυματισμούς, παρά μόνο περιορισμένες υλικές ζημιές.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα του τύπου της χώρας, η επίθεση σημειώθηκε αρκετές ώρες πριν από την ορκωμοσία του νέου προέδρου του Μεξικού Αντρές Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ.

Στην τελετή της ορκωμοσίας του νέου προέδρου, ήταν παρόντες μεταξύ άλλων ο Αμερικανός αντιπρόεδρος Μάικ Πενς και η Ιβάνκα Τραμπ, η κόρη του Ρεπουμπλικάνου προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.

Εισαγγελείς στη Χαλίσκο διευκρίνισαν ότι την έρευνα ανέλαβαν να διενεργήσουν οι ομοσπονδιακές αρχές.

Η Πολιτεία είναι η έδρα μιας διαβόητης συμμορίας του οργανωμένου εγκλήματος, του καρτέλ Νέα Γενιά του Χαλίσκο, που θεωρείται μια από τις ισχυρότερες στο Μεξικό. Ο ηγέτης της, ο Νεμέσιο Οσεγκέρα Σερβάντες ή «Ελ Μέντσο», βρίσκεται στον κατάλογο των πλέον καταζητούμενων κακοποιών της αμερικανικής ομοσπονδιακής υπηρεσίας δίωξης των ναρκωτικών, της DEA.

Σε βίντεο που κυκλοφόρησε τις τελευταίες ημέρες σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης, ένας άνδρας είχε προειδοποιήσει πως θα γινόταν επίθεση εναντίον του προξενείου από το καρτέλ, που έχει μετατραπεί σε στόχο των αμερικανικών διωκτικών αρχών το τελευταίο διάστημα.

Loading