Εξαιρετική χαρακτηρίζει η NASA τη συνεργασία με την Ρωσία

Ο επικεφαλής της αμερικανικής διαστημικής υπηρεσίας (NASA), Τζιμ Μπραϊντεστάιν, εξήρε την αμερικανο-ρωσική συνεργασία στο διάστημα, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι το ατύχημα που σημειώθηκε κατά την εκτόξευση του πυραύλου επισύρει την ανάγκη να βρεθεί και ένας άλλος τρόπος μετακίνησης στο Διάστημα.

Πιο συγκεκριμένα, ο αξιωματούχος της NASA, έδειξε εμπιστοσύνη στους ρωσικής τεχνολογίας πυραύλους Soyuz, και τόνισε ότι η συνεργασία ανάμεσα στις ΗΠΑ και στην Ρωσία είναι άριστη, διευκρινίζοντας παράλληλα ότι Αμερικανοί αστροναύτες θα πετάξουν και πάλι με ρωσικούς πυραύλους.

Ο επικεφαλής της NASA είπε επίσης ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι η επόμενη προγραμματισμένη επανδρωμένη αποστολή στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, θα ανασταλεί.

Ο επικεφαλής της NASA έκανε τις δηλώσεις αυτές σε δημοσιογράφους στην Μόσχα μία ημέρα αφότου ο Ρώσος κοσμοναύτης Αλεξέι Οφτσίχιν και ο Αμερικανός αστροναύτης Νικ Χέιγκ πραγματοποίησαν αναγκαστική προσγείωση στο Καζαχστάν μετά το ατύχημα που σημειώθηκε στον πύραυλο που μετέφερε το διαστημόπλοιο Soyuz και είχε προορισμό τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS).

Loading