Δεκάχρονη θέλει να κρατήσει το παιδί από εγκυμοσύνη ύστερα από βιασμό

Έντονο εσωτερικό διάλογο στην Αργεντινή γύρω από το θέμα των αμβλώσεων, έχει προκαλέσει η υπόθεση ενός 10χρονου κοριτσιού το οποίο ζητά να κρατήσει το παιδί το οποίο κυοφορεί από βιασμό.

Το θέμα των αμβλώσεων, είναι ένα εξαιρετικά σοβαρό θέμα στην Αργεντινή, το οποίο συζητείται στο Κογκρέσο της χώρας. Σύμφωνα με την εθνική νομοθεσία, το μικρό κορίτσι που υπέστη αυτή τη βάρβαρη πράξη, θα μπορούσε να υποβληθεί στην επέμβαση προκειμένου να τερματίσει την κύησή της, καθώς τόσο σε περιπτώσεις βιασμών όσο και σε περιπτώσεις υγείας, αυτό είναι κάτι το οποίο επιτρέπεται.

Σημειώνεται ωστόσο ότι στην αρκετά συντηρητική επαρχία Σάλτα, όπου κατοικούν, η άμβλωση επιτρέπεται μόνο στις πρώτες 12 εβδομάδες. Το 10χρονο κορίτσι όμως, έμαθε για το ότι είναι έγκυος στην 21 πρώτη εβδομάδα, αφότου διακομίστηκε στο νοσοκομείο με αφόρητους πόνους στην κοιλιά.

Παρόλα αυτά, τόσο το κοριτσάκι, όσο και η μητέρα του, ζήτησαν με επιστολή τους να μην υποβληθεί σε άμβλωση.

Αντιδρούν οι φεμινιστικές οργανώσεις

Η Μαριάνα Καρβαχάλ, ιδρύτρια του φεμινιστικού κινήματος NiUnaMenos (Ούτε μία λιγότερη), μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο ειδήσεων, αμφισβήτησε την «ελεύθερη βούληση», τόσο του κοριτσιού, όσο και της μητέρας.

Όπως υποστήριξε η Καρβαχάλ, «η οικογένεια είναι τρομοκρατημένη. Είπαν στη μητέρα ότι η άμβλωση θα ήταν πολύ επικίνδυνη. Αυτό που δεν είναι γνωστό είναι τι θέλει το κορίτσι. Η άμβλωση είναι ακόμη δυνατή.[…] Το παιδί αρχικά είχε εισαχθεί σε νοσοκομείο τον Φεβρουάριο, βρισκόταν στη 12η εβδομάδα τότε, αλλά διαγνώστηκε πως είχε δυσκοιλιότητα».

Μάλιστα, η ακτιβίστρια, υποστήριξε ότι το κοριτσάκι «βιάστηκε από τον πατριό του και το Κράτος γελοιοποιεί τα δικαιώματά του».

Loading