Γαλλία: Για απόπειρα βιασμού κατηγορείται ο υπουργός Προϋπολογισμού

Σε δυνή θέση έχει περιέλθει ο υπουργός Προϋπολογισμού της Γαλλίας, ύστερα από μήνυση που έχει κατατεθεί εναντίον του, κατηγορούμενος ουσιαστικά ότι προέβη σε απόπειρα βιασμού. Η ενάγουσα Σοφί Σπατς, ένα πρώην call girl, υποστηρίζει ότι ο Ζεράλντ Νταρμαμέν την πίεσε το 2009, κατά την περίοδο δηλαδή που ο ίδιος ήταν δήμαρχος στην πόλη Τουκουάν,  να κάνουν σεξ υποσχόμενος ότι θα τη βοηθήσει να καθαρίσει το όνομά της σε μια νομική διαμάχη που η ίδια είχε.

Ο 35χρονος υπουργός έχει αρνηθεί τις κατηγορίες που στρέφονται εις βάρος του αν και στο παρελθόν έχει παραδεχθεί ότι έχει τη φήμη του άνδρα που είναι επίμονος στο φλερτ, κι ότι έχει στείλει μερικά επίμονα SMS. Οι δικηγόροι του από μεριάς τους, κάνουν λόγο για μια «ωμή προσπάθεια» να αμαυρώσει η Σπατς τη φήμη του, και την μηνύουν για συκοφαντία.

Αυτή όμως δεν είναι η πρώτη φορά που το φερόμενο ως θύμα καταγγέλλει το περιστατικό. Η 46χρονη είχε υποβάλλει ξανά πέρυσι μήνυση εναντίον του, αλλά λόγω του ότι δεν είχε πάει να καταθέσει, η υπόθεση μπήκε στο αρχείο. Στα μέσα Ιανουαρίου ωστόσο, επανήλθε με νέα μήνυση και έτσι η υπόθεση ξανάνοιξε.

Τόσο η Νικόλ Μπελουμπέ, η οποία είναι υπουργός Δικαιοσύνης, όσο και ο υπουργός Γεωργίας Στεφάν Τραβέρ, “τάχθηκαν στο πλευρό του” συναδέλφου τους. Η μεν Μπελουμπέ ανέφερε ότι ο ίδιος μπορεί να παραμείνει στο πόστο του εφόσον δεν του έχουν απαγγελθεί κατηγορίες και ο Τραβέρ είπε ότι ο Νταρμαμέν θα πρέπει να θεωρείται αθώος μέχρις αποδείξεως του εναντίου.

Loading