Βόμβα Μέρκελ: Αποχωρεί από την ηγεσία του CDU

Την πρόθεσή της να μην θέσει εκ νέου υποψηφιότητα για την ηγεσία του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU) ανακοίνωσε η Άγκελα Μέρκελ σε κλειστή συνεδρίαση του προεδρείου του κόμματος, το πρωί της Δευτέρας (29/10).

Την είδηση μεταδίδουν, μάλιστα, όλα τα μεγάλα γερμανικά ΜΜΕ (Der Spiegel, Focus, DW, Bild κλπ) και πλέον το ζήτημα είναι τι θα συμβεί με τη θέση της στην καγκελαρία. Η ίδια, εξάλλου, είχε τονίσει επανειλημμένα στο παρελθόν, ότι το συγκεκριμένο αξίωμα είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με αυτό του αρχηγού του κόμματος.

Θέλει να παραμείνει καγκελάριος η Μέρκελ

Πάντως, σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τόσο η Bild, όσο και ο τηλεοπτικός σταθμός N-TV, η ηγέτιδα της Γερμανίας φέρεται να επιθυμεί να παραμείνει καγκελάριος, ακόμη και μετά την επικείμενη αποχώρησή της από την ηγεσία του CDU.

Στο «καυτό» ερώτημα, πάντως, θα κληθεί να απαντήσει η ίδια, καθώς στις 14:00 (ώρα Ελλάδος) αναμένεται να προχωρήσει σε δηλώσεις στα ΜΜΕ. Δηλώσεις τις οποίες αναμένουν με ενδιαφέρον όχι μόνο στη Γερμανία, αλλά και σε ολόκληρη την Ευρώπη, καθώς πολλοί είναι αυτοί που φοβούνται το ενδεχόμενο μίας νέας κυβερνητικής κρίσης.

Ποιος θα είναι ο διάδοχός της

Σύμφωνα με την Bild, πρόθυμος να θέσει υποψηφιότητα για την προεδρία του CDU είναι ο πρώην επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και παλιός εσωκομματικός αντίπαλος της Καγκελαρίου, Φρίντριχ Μερτς.

Loading