Βρετανία: Οι ιαπωνικές εταιρίες προειδοποιούν ότι θα φύγουν λόγω Brexit

Σε δηλώσεις που έκανε ο Ιάπωνας πρέσβης στο Λονδίνο, ξεκαθάρισε ότι πιθανότατα οι ιαπωνικές εταιρίες δεν πρόκειται να παραμείνουν στο Ηνωμένο Βασίλειο εξαιτίας των συνεπειών του Brexit, εάν δεν πρόκειται να έχουν κερδοφόρα πορεία.

Η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι προκειμένου να κατευνάσει τα πνεύματα, συναντήθηκε με επικεφαλής διαφόρων τραπεζών και επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στους τομείς της τεχνολογίας και των κατασκευών, και οι οποίες έχουν πραγματοποιήσει μεγάλες επενδύσεις στη Βρετανία και πλέον ανησυχούν για τις συνέπειες που θα έχει το Brexit. Ανάμεσα σε αυτούς που συμμετείχαν στη συγκεκριμένη σύσκεψη υψηλόβαθμα στελέχη των ιαπωνικών εταιριών Nissan, Honda και Toyota.

Τι δήλωσαν μετά την συνάντηση

Πριν την έναρξη της συνάντησης η Μέι δήλωσε ότι «Παραδέχομαι ότι η προσεχής αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση δεν είναι μηδαμινή υπόθεση αλλά […] αποτελεί την ευκαιρία να συνάψουμε συμφωνίες ελευθέρου εμπορίου με τον υπόλοιπο κόσμο και να ενισχύσουμε τους στενούς δεσμούς μας με την Ιαπωνία».

Εξερχόμενος όμως από την συνάντηση που είχαν στην  Ντάουνινγκ Στριτ , ο Ιάπωνας διπλωμάτης Κότζι Τσουρουόκα δήλωσε πως «Αν δεν υπάρχει κερδοφορία (και όχι μόνο για τις ιαπωνικές εταιρείες) κανένας ιδιωτικός όμιλος δεν μπορεί να συνεχίσει τη λειτουργία του. Είναι τόσο απλό!»

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Loading