Βρέθηκε μήνυμα σε μπουκάλι 132 χρόνια μετά!

Μια οικογένεια που ζει μόνιμα στο Περθ, ανακάλυψε το παλαιότερο μήνυμα που γράφτηκε ποτέ και τοποθετήθηκε σε μπουκάλι, σχεδόν 132 χρόνια μετά την ρίψη του στη θάλασσα, όπως τονίζουν ειδικοί της Αυστραλίας.

Η Τόνια Ίλμαν βρήκε το μπουκάλι την στιγμή που έκανε βόλτα στην άμμο, σε μια απομακρυσμένη παραλία στη Δυτική Αυστραλία.

Ο συζυγός της Κιμ Ίλμαν τόνισε στο BBC ότι βρήκαν ένα χαρτί στο μπουκάλι, ωστόσο δεν είχαν ιδέα περί τίνος πρόκειται μέχρι να το πάρουν στο σπίτι και το στεγνώσουν στο φούρνο.

Οι ειδικοί επιβεβαίωσαν ότι πρόκειται για ένα αυθεντικό μήνυμα από γερμανικό πλοίο.

Το σημείωμα στο μπουκάλι χρονολογείται από τις 12 Ιουνίου του 1886 και ρίχτηκε στη θάλασσα από το γερμανικό πλοίο «Πάουλα», στο πλαίσιο μιας άσκησης σε ωκεανούς από το γερμανικό Ναυτικό.

Πηγή: BBC

Πως βρέθηκε το μπουκάλι…

Η οικογένεια Ίλμαν ταξίδεψε με το αυτοκίνητο στην παραλία που βρίσκεται βόρεια του Νησιού Ουέτζ στις 21 Ιανουαρίου, όταν έφτασαν μέχρι την άμμο. Η Τόνια Ίλμαν και μια φίλη της αποφάσισαν να πάνε μια βόλτα.

«Η Τόνια είδε πολλά σκουπίδια στο έδαφος και σκέφτηκε ότι είναι καλό να καθαρίσει λίγο την περιοχή. Βρήκε το μπουκάλι και νομίζοντας ότι θα ήταν ωραίο για την βιβλιοθήκη της το πήρε μαζί της» τόνισε ο Κιμ Ίλμαν και πρόσθεσε ότι «μέσα στην άμμο και την υγρασία που είχε πάρει το εσωτερικό του μπουκαλιού, βρήκε ένα τυλιγμένο χαρτί σαν τσιγάρο που γύρω του είχε κάτι σαν σκοινί. Η Τόνια ξεκόλλησε το σκοινάκι γύρω από το χαρτί και στη συνέχεια το βάλαμε στο φούρνο προκειμένου να στεγνώσει από την υγρασία».

«Τότε το ξετυλίξαμε και είδαμε τυπωμένο το μήνυμα που ζητούσε από τον αναγνώστη να επικοινωνήσει με το γερμανικό προξενείο, όταν θα το βρει» υπογράμμισε.

Ο Δρ. Ρος Άντερσον, βοηθός της ναυτικής αρχαιολογίας στο Μουσείο WA, επιβεβαίωσε ότι το εύρημα είναι αυθεντικό μετά από διαβούλευση που είχε με συναδέλφους του από τη Γερμανία και τις Κάτω Χώρες.

«Μια απίστευτη αρχειακή έρευνα που έγινε στην Γερμανια ανακάλυψε στην Μετεωρολογική Εφημερίδα του πλοίου «Πάουλα» πως υπήρξε μια καταχώρηση στις 12 Ιουνίου του 1886 από τον καπετάνιο, ο οποίος την κατέγραψε σε ένα μπουκάλι που πετάχτηκε από το πλοίο στη θάλασσα. Η ημερομηνία και οι συντεταγμένες αντιστοιχούν ακριβώς με αυτές που αναγράφονται στο μήνυμα».

Πηγή: BBC

Loading