Αθώος ο άνδρας που είχε φιλοξενήσει δύο μακελάρηδες του Παρισιού

Αθωώθηκε εν τέλει ο Τζαουάντ Μπενταούντ, ο οποίος κατηγορούνταν ότι στο παρελθόν είχε φιλοξενήσει δύο από τους τζιχαντιστές οι οποίοι συμμετείχαν στις επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου 2015 στο Παρίσι. Σύμφωνα με την δικαστή Ιζαμπέλ Πρεβό-Ντεσπρέ η οποία εξέταζε την υπόθεση,  «Δεν αποδείχθηκε ότι ο Τζαουάντ Μπενταούντ πρόσφερε καταφύγιο στους τρομοκράτες ώστε να τους προστατεύσει από τις έρευνες».

Παρά το αίτημα το οποίο κατέθεσε η εισαγγελία του Παρισιού για φυλάκιση του Μπενταούντ, το δικαστήριο αποφάσισε την αθώωσή του. Ο ίδιος δικαζόταν για την συγκεκριμένη υπόθεση από τις 24 Γενάρη, και στο άκουσμα της απόφασης εμφανώς ικανοποιημένος αγκάλιασε τον δικηγόρο του.

Αντίθετα, ο Μοχαμέντ Σουμά, ο άνθρωπος που όπως φαίνεται ήταν ο «ενδιάμεσος» ο οποίος έφερε σε επαφή την Ασνά Αΐτ Μπουλασέν (η οποία είχε αναλάβει να βρει ένα κρησφύγετο για τους δύο τζιχαντιστές) με τον Τζαουάντ Μπενταούντ, καταδικάστηκε για υπόθαλψη τρομοκρατών, σε φυλάκιση πέντε ετών.

Από μεριάς του, ο τρίτος κατηγορούμενος Γιουσέφ Αΐτ Μπουλασέν καταδικάστηκε επίσης σε φυλάκιση τεσσάρων ετών, το ένα εκ των οποίων με αναστολή. Ο Μπουλασέν είναι ο αδελφός της Ασνά Αΐτ Μπουλασέν και ξάδελφος  ενός από τους εγκεφάλους των επιθέσεων, του Αμπντελχαμίντ Αμπαούντ . Σύμφωνα με το κατηγορητήριο ο ίδιος είχε αποκρύψει τρομοκρατικό έγκλημα, ενώ η εισαγγελία ζητούσε την καταδίκη του σε φυλάκιση πέντε ετών.

Ο Μπενταούντ, που στο παρελθόν έχει καταδικαστεί για διάφορα άλλα αδικήματα του κοινού ποινικού δικαίου, είχε θέσει στη διάθεση του ξαδέρφου του, Αμπαούντ και ενός συνεργού του του Σακίμπ Ακρούχ, ένα διαμέρισμα στο Σεν Ντενί, κοντά στο Παρίσι. Οι δύο άνδρες έφτασαν εκεί το βράδυ της 17ης Νοεμβρίου και σκοτώθηκαν μέσα στο σπίτι νωρίς το πρωί της επόμενης ημέρας, κατά την διάρκεια της εφόδου που πραγματοποίησε η αστυνομία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Loading