Έγινε… Τούρκος ο Γιλντιρίμ μπροστά στη Μέρκελ (vd)

Επεισόδιο με δημοσιογράφο είχε ο Μπιναλί Γιλντιρίμ, μπροστά στα μάτια της Άγκελα Μέρκελ. Ο Τούρκος πρωθυπουργός εκνευρίστηκε όταν δημοσιογράφος που πήρε το λόγο για να του απευθύνει ερώτηση, του έδειξε μία φωτογραφία παιδιών με αίματα και χώματα από την επιχείρηση στο Αφρίν.

Απάντηση σε έντονο ύφος

Φανερά εκνευρισμένος, ο Γιλντιρίμ είπε σε έντονο ύφος στον δημοσιογράφο, να μη συνεχίζει «την προπαγάνδα του κουρδικού κόμματος».

«Αν θες να πας να δεις τι γίνεται στο Αφρίν, να πας εκεί να δεις τι γίνεται», είπε στον δημοσιογράφο που… τόλμησε να του δείξει τη φωτογραφία.

Δείτε το χαρακτηριστικό στιγμιότυπο

Τι ειπώθηκε στη συνέντευξη

Κατά τα λοιπά, στην κοινή συνέντευξη Τύπου των Γιλντιρίμ και Μέρκελ, οι δύο ηγέτες εξέφρασαν την επιθυμία τους για αποκατάσταση των σχέσεων Τουρκίας και Γερμανίας, οι οποίοι είναι τεταμένες το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Η Γερμανίδα καγκελάριος είπε ότι εξακολουθεί να διαπιστώνει εμπόδια στην προσπάθεια εξομάλυνσης των σχέσεων των δύο χωρών και τόνισε επανειλημμένα πόσο σημαντικό και επείγον είναι το ζήτημα της κράτησης του Γερμανο-Τούρκου δημοσιογράφου Ντενίζ Γιουτζέλ. Πρόσθεσε, πάντως, ότι υπάρχουν κοινά συμφέρονται που μοιράζονται οι δύο χώρες σε αυτήν τη δύσκολη περίοδο.

Ο Γιλντιρίμ, από την πλευρά του, υποστήριξε πως οι δύο χώρες θα συνεχίσουν να διατηρούν φιλικές σχέσεις μετά την ανάληψη της εξουσίας από τη γερμανική κυβέρνηση συνασπισμού και πως σύντομα θα υπάρξει εξέλιξη στην περίπτωση του Γκιουτζέλ, καθώς «Δεν θέλουμε τέτοια προβλήματα να επισκιάσουν τους δεσμούς μας».

Loading