Άνοιξαν οι κάλπες στις ΗΠΑ για Κογκρέσο και Γερουσία

Το πρώτο κρίσιμο κρας τεστ της προεδρικής θητείας του Ντόναλντ Τραμπ αποτελούν οι ενδιάμεσες εκλογές της 6ης Νοεμβρίου στις ΗΠΑ.

Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι πολλές αναμετρήσεις θα κριθούν στο νήμα: Οι μεν Δημοκρατικοί διατηρούν ένα προβάδισμα στη Βουλή των Αντιπροσώπων, ενώ οι Ρεπουμπλικάνοι στη Γερουσία.

Παραδοσιακά, οι ενδιάμεσες εκλογές που γίνονται στο μέσο κάθε προεδρικής θητείας αποτελούν και το πιο ενδεικτικό πολιτικό βαρόμετρο για το πως τα πάει ο τρέχων ένοικος του Λευκού Οίκου. Και τούτο διότι ανανεώνεται ένα τμήμα των μελών του Κογκρέσου γεγονός που μπορεί κάθε φορά να ανατρέψει τις υφιστάμενες πολιτικές ισορροπίες και τους συσχετισμούς δυνάμεων,

Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι ειδικά φέτος, ο Ντόναλντ Τραμπ μετείχε πιο ενεργά από κάθε άλλο προκάτοχό του στην προεκλογική εκστρατεία.

Στην περίπτωση που οι Δημοκρατικοί θέσουν υπό τον έλεγχό τους τη Βουλή των Αντιπροσώπων, για τον ίδιο τα πράγματα θα είναι ήδη πολύ πιο δύσκολα, στην περίπτωση που κερδίσουν την πλειοψηφία και στη Γερουσία, τότε θα γίνουν αφόρητα.

Loading