Χριστοδουλίδης: «Άρχισε η σύνταξη των όρων εντολής από την Λουτ»

«Eχει ήδη αρχίσει η σύνταξη των όρων αναφοράς από την ειδική απεσταλμένη του γ.γ. των Ηνωμένων Εθνών, Τζέιν Χολ Λουτ», σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Κύπριος υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Χριστοδουλίδης.

Υπενθυμίζεται πως οι όροι αναφοράς είναι ο οδικός χάρτης του τι θα πρέπει να περιλαμβάνει ο νέος κύκλος διαπραγματεύσεων και στον οποίο θα μπορούν τα εμπλεκόμενα μέρη να παραπέμπουν κατά την διάρκεια των συνομιλιών.

Ο κ. Χριστοδουλίδης διατύπωσε την εκτίμηση ότι η κ. Λουτ θα επιστρέψει στην Κύπρο στο τέλος Ιανουαρίου, μεταφέροντας κάτι πιο συγκεκριμένο.

Πρόσθεσε ότι οι όροι αναφοράς, θα αποτελούν το αποτέλεσμα της προσπάθειας των εμπλεκομένων μερών και ότι η συμβολή των Ηνωμένων Εθνών θα είναι μόνο υποστηρικτική, ενώ εξέφρασε την ελπίδα, να συνταχθεί όχι απλώς ένα έγγραφο αλλά να υπάρξει και κοινή ανάγνωσή του από τα μέρη, ώστε να προχωρήσει η προσπάθεια για επίλυση του κυπριακού.

Εξάλλου δήλωσε ότι, αν και δεν ωφελούν το καλό κλίμα οι τουρκικές δηλώσεις, θα υπάρξει καλό αποτέλεσμα στη νέα προσπάθεια.

Δείτε επίσης: Το ελληνικό κέρμα των 2 ευρώ που αξίζει 80.000 ευρώ

Loading