Συνάντηση πάπα Φραγκίσκου-επισκόπων για τις σεξουαλικές επιθέσεις

Η Αγία Έδρα ανακοίνωσε την πρόθεση του πάπα Φραγκίσκου να συναντηθεί με επισκόπους από όλο τον κόσμο προκειμένου να συζητήσει για το ζήτημα των σεξουαλικών επιθέσεων εναντίον ανηλίκων από καθολικούς ιερείς.

Μια εκπρόσωπος του Βατικανού διευκρίνισε ότι η σύνοδος των επικεφαλής των Καθολικών Επισκοπών θα διεξαχθεί το τριήμερο 21-24 Φεβρουαρίου 2019.

Αιτία της διοργάνωσης αυτής της συνάντησης, αποτελούν τα δεκάδες κρούσματα σεξουαλικών επιθέσεων που έχουν έρθει στο φως της δημοσιότητας εναντίον ανηλίκων από ανθρώπους οι οποίοι εντάσσονται στους κύκλους της Ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας, σε διάφορες χώρες, όπως στις ΗΠΑ, τη Χιλή, την Αυστραλία και τη Γερμανία.

Ο Φραγκίσκος πρόκειται να συναντηθεί αύριο Πέμπτη με Αμερικανούς επισκόπους που θέλουν να συζητήσουν μαζί του τις επιπτώσεις από τις αποκαλύψεις αυτές αλλά και την έκκληση που απηύθυνε ένας αρχιεπίσκοπος στον ποντίφικα ζητώντας του να παραιτηθεί. Ο καρδινάλιος Ντάνιελ Ντι Νάρντο, ο πρόεδρος της Συνόδου Καθολικών Επισκόπων των ΗΠΑ (USCCB) ζήτησε αυτή τη συνάντηση αφού ο αρχιεπίσκοπος Κάρλο Μαρία Βιγκάνο κατηγόρησε τον περασμένο μήνα τον πάπα ότι γνώριζε για πολλά χρόνια τα σεξουαλικής φύσης εγκλήματα του πρώην καρδινάλιου Θίοντορ ΜακΚάρικ και δεν έκανε απολύτως τίποτα για να τον σταματήσει.

Loading