Στήριξη του Αρχιεπισκόπου Κύπρου στον Ν. Αναστασιάδη

Με σαφή τρόπο ο αρχιεπίσκοπος Κύπρου, Χρυσόστομος Β’, εξέφρασε σήμερα την υποστήριξή του στην υποψηφιότητα του Πρέδρου, Νίκου Αναστασιάδη. Ο κ. Χρυσόστομος είχε το μεσημέρι συνάντηση με τον κ. Αναστασιάδη στο Προεδρικό Μέγαρο.

Προσερχόμενος στη συνάντηση, ο αρχιεπίσκοπος, απαντώντας σε ερώτηση για τη δήλωση του υποψηφίου Σταύρου Μαλά ότι «δεν θα έχει ρόλο η Εκκλησία στον διορισμό του υπουργού Παιδείας» σε περίπτωση εκλογής του, ανέφερε: «Αφού δεν θα εκλεγεί ο κ. Μαλάς, τι να κάνω σκέψεις αν θα με ρωτήσει ή αν δεν θα με ρωτήσει».

Μετά τη συνάντηση, ο κ. Χρυσόστομος υποιστήριξε ότι η Εκκλησία «θα υποστηρίξει τον Πρόεδρο Αναστασιάδη στις επικείμενες προεδρικές εκλογές».

“Προβλέπω ότι ο Μαλάς δεν θα εκλεγεί”

Σχολιάζοντας αναφορές εκ μέρους του γγ του ΑΚΕΛ, Άντρου Κυπριανού, σχετικά με την δήλωσή του για τον κ. Μαλά, ο κ. Χρυσόστομος είπε ότι δεν θέλει να δώσει συνέχεια. «Εγώ προβλέπω ότι ο άνθρωπος δεν θα εκλεγεί» σημείωσε και πρόσθεσε: «Λίγο μυαλό νομίζω διαθέτω και όταν μιλώ ξέρω τι λέω. Θα το δείτε την Κυριακή, πρώτοι εσείς και μετά εμείς».

Ο αρχιεπίσκοπος Κύπρου τόνισε ότι με τον κ. Αναστασιάδη «είχε μία θαυμάσια και όμορφη συνεργασία κατά τη διάρκεια της πεντανετίας». Η συνεργασία θα συνεχιστεί και μάλιστα εφ’ όλης της ύλης, συμπλήρωσε.

Ο κ. Χρυσόστομος επισήμανε πως την Εκκλησία την ενδιαφέρει το εθνικό θέμα. «Εμείς θα είμαστε κοντά στον πρόεδρο και θα ενημερωνόμαστε επί του εθνικού θέματος και θα ακούει τις απόψεις μας» υπογράμμισε. Τέλος, σημείωσε ότι μιλάει εκ μέρους της πλειοψηφίας της Ιεράς Συνόδου και κάλεσε όλες τις δυνάμεις να ενωθούν για τη λύση του Κυπριακού και «να σταματήσουν να ζητούν πολιτικά οφέλη, καθώς το θέμα δεν είναι πολιτικό αλλά εθνικό».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Loading