Σημαντική “διάκριση” για το λιμάνι του Κόπερ από την UNCTAD

Το λιμάνι του Κόπερ στη Σλοβενία τοποθετείται στην ογδοεικοστή θέση στον κατάλογο των 900 καλύτερα συνδεδεμένων λιμανιών εμπορευματοκιβωτίων στον κόσμο, που δημοσιεύθηκε από τη Διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για το Εμπόριο και την Ανάπτυξη (UNCTAD).

“Όσο μεγαλύτερος είναι ο αριθμός των προορισμών και όσο μεγαλύτερη είναι η συχνότητα των συνδέσεων, τόσο περισσότερες επιλογές έχουν οι πελάτες στην επιλογή της βέλτιστης λύσης στην εφοδιαστική αλυσίδα” αναφέρεται σε ανακοίνωση του οργανισμού λιμένα του Κόπερ, η οποία δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα του.

Σύμφωνα με όσα επισημαίνονται στην ίδια ανακοίνωση, το λιμάνι του Κόπερ διαθέτει ίδιες συνδέσεις με τα υπόλοιπα λιμάνια της βόρειας Αδριατικής, όμως τα ξεπερνά σε σχέση με τον μέσο όρο του αριθμού των εμπορευματικοβωτίων που μεταφέρει κάθε πλοίο.

Ο λιμένας του Κόπερ έχει μερίδιο 40% επί του συνόλου των μεταφορών εμπορευματοκιβωτίων στη βόρεια Αδριατική και είναι ο μεγαλύτερος τερματικός σταθμός στην περιοχή. Ο λιμένας αναμένεται να αγγίξει φέτος το ρεκόρ του ενός εκατομμυρίου εμπορευματοκιβωτίων, που μεταφορτώθηκαν στη διάρκεια του τρέχοντος έτους.

 

© ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

Loading