Σε διαθεσιμότητα Γερμανός αξιωματούχος αφού διέψευσε τη Μέρκελ

Σε διαθεσιμότητα αποφάσισε να θέσει ο Γερμανός υπουργός Εσωτερικών Χορστ Ζεεχόφερ, τον επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Προστασίας του Συντάγματος Χανς-Γκέοργκ Μάασεν,  μετά τις δηλώσεις του για την Γερμανίδα καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ.

Ο Μάασεν είχε εμπλακεί σε μια υπόθεση η οποία είχε προκαλέσει πολιτικό σάλο στην Γερμανία, καθώς είχε διαψεύσει τους ισχυρισμούς Μέρκελ σχετικά με το ανθρωποκυνηγητό που διεξάγουν οι ακροδεξιοί εναντίον των μεταναστών στην πόλη Κέμνιτς στο κρατίδιο της Σαξονίας.

Έπειτα από αλλεπάλληλες διαβουλεύσεις, ο υπουργός Εσωτερικών Χορστ Ζεεχόφερ, προκειμένου να μην τον απολύσει, επρόκειτο να τον αναβαθμίσει σε ειδικό σύμβουλο για θέματα ασφάλειας.

Ωστόσο, λίγο νωρίτερα, ο Ζεεχόφερ ανακοίνωσε την απόφασή του να τον θέσει σε διαθεσιμότητα, τονίζοντας ότι αποφασιστικής σημασίας υπήρξε το περιεχόμενο της ομιλίας του σε κλειστό κύκλο επικεφαλής μυστικών υπηρεσιών της ΕΕ, της Νορβηγίας και της Ελβετίας, κάνοντας λόγο για «απαράδεκτες διατυπώσεις», οι οποίες, όπως είπε, προκαλούν πρόβλημα εμπιστοσύνης και καθιστούν αδύνατη την συνέχιση της συνεργασίας.

Ο Ζεεχόφερ εξέφρασε πάντως την εκτίμησή του για τις υπηρεσίες που προσέφερε ως τώρα ο Μάασεν και τον ευχαρίστησε για την προσφορά του στην ασφάλεια της χώρας.

Loading