Πούτιν: Συμμετοχή σε Σύνοδο Κορυφής με τους ηγέτες της Τουρκίας-Ιράν

Σε Σύνοδο Κορυφής με τους ηγέτες της Τουρκίας και του Ιράν ενδέχεται να συμμετάσχει τον Σεπτέμβρη ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν.

Τα παραπάνω δήλωσε σήμερα στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, ενώ, οι τρεις ηγέτες συναντήθηκαν τον Απρίλιο σε Σύνοδο Κορυφής στην Άγκυρα όπου συζήτησαν τις εξελίξεις στη Συρία. Οι πρόεδροι της Τουρκίας, της Ρωσίας και του Ιράν είχαν δεσμευτεί τότε να συνεργαστούν με στόχο να τεθεί σε ισχύ μια «σταθερή εκεχειρία» στη Συρία.

Τον Αύγουστο, οι τελευταίες ανταρτοκρατούμενες περιοχές έχουν πληγεί από τις φονικότερες αεροπορικές επιδρομές των τελευταίων μηνών. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση της Ιντλίμπ, η οποία γειτονεύει με την Τουρκία και είναι μία από τις τελευταίες επαρχίες της Συρίας εντελώς εκτός του ελέγχου του καθεστώτος του Μπασάρ αλ Άσαντ, ο οποίος διεμήνυσε πρόσφατα ότι η ανάκτησή της είναι ένας από τους επιχειρησιακούς στόχους της.

Ο ΟΗΕ έχει απευθύνει έκκληση στη διεθνή κοινότητα να πιέσει προκειμένου να υπάρξουν «συμφωνίες» και να αποτραπεί ένα «λουτρό αίματος» στην Ιντλίμπ.

Δείτε επίσης: Πούτιν-Κιμ: Ετοιμάζεται ακόμη μία «θρυλική» συνάντηση

Loading