«Οι κυρώσεις των ΗΠΑ έχουν στόχο να πλήξουν τη ρωσική αγορά όπλων»

Ο εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ, επιτέθηκε νωρίτερα εναντίον της Ουάσιγκτον, ισχυριζόμενος ότι οι κυρώσεις των ΗΠΑ στοχοθετούν αγοραστές ρωσικών οπλικών συστημάτων και πρόσωπα που σχετίζονται με το τον ρωσικό στρατό, ούτως ώστε να εκτοπίσουν τους ανταγωνιστές τους από τη διεθνή αγορά όπλων.

Ο Ντμίτρι Πεσκόφ προέβη στην δήλωση αυτή με αφορμή τις νέες κυρώσεις που επέβαλε στον Κινεζικό Στρατό επειδή αγοράζει ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη Suchoi-35 και τα αντιαεροπορικά συστήματα S-400.

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, αναφερόμενος στην επιβολή αμερικανικών κυρώσεων κατά της εταιρείας κατασκευής μαχητικών αεροσκαφών Suchoi, επειδή προβαίνει σε πωλήσεις στην Κίνα, είπε ότι οι νέες αυτές κυρώσεις εις βάρος της συνιστούν εκδήλωση «αθέμιτου ανταγωνισμού».

Τέλος στις δηλώσεις του από την Μόσχα, ο Πεσκόφ προειδοποίησε την Ουάσιγκτον, ότι θα υπάρξουν ρωσικές απαντήσεις στις συγκεκριμένες ενέργειες με στόχο το ρωσικό συμφέρον, στηριζόμενες ωστόσο πάντα στην αρχή της αμοιβαιότητας.

Loading