Μετανάστες από το Lifeline θα αποβιβαστούν στη Μάλτα

Στη Μάλτα θα ελλιμενιστεί το πλοίο της γερμανικής μη κυβερνητικής οργάνωσης Lifeline, το οποίο βρίσκεται εδώ και έξι ημέρες στα ανοικτά της χώρας.

Όπως δήλωσε σήμερα ο Iταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε, «μίλησα με τον πρόεδρο της Μάλτας Τζόζεφ Μουσκάτ. Το πλοίο της Lifeline θα ελλιμενιστεί στην Μάλτα».

«Συνεπής προς τη βασική αρχή της πρότασής μας για το μεταναστευτικό, σύμφωνα με την οποία όποιος αποβιβάζεται στις ακτές της Ιταλίας, της Ισπανίας, της Ελλάδας και της Μάλτας, αποβιβάζεται στην Ευρώπη, η Ιταλία θα συμβάλει και θα κάνει δεκτό ένα ποσοστό των μεταναστών που βρίσκονται στο Lifeline, με την προσδοκία να κάνουν το ίδιο και άλλες ευρωπαϊκές χώρες, όπως εν μέρει έχει ήδη προαναγγελθεί» επεσήμανε ο Ιταλός πρωθυπουργός.

Ο υπουργός Εσωτερικών Ματέο Σαλβίνι έγραψε στο Twitter:

«Δεύτερη φορά. Μετά την μκο Aquarius η οποία εστάλη στην Ισπανία, τώρα είναι η σειρά του Lifeline, που θα πάει στην Μάλτα. Αυτό το παράνομο πλοίο επιτέλους θα κατασχεθεί. Για τα παιδιά και τις γυναίκες που το σκάνε πραγματικά από τον πόλεμο, οι πόρτες είναι ανοικτές, για όλους τους άλλους όχι. Στοπ στην εισβολή».

 

Loading