Λαβρόφ: «Οι Πρέσβεις των ΗΠΑ αποφεύγουν τη συνεργασία με τη Ρωσία»

Σε μια αποκάλυψη που θέτει ακόμα μεγαλύτερη απόσταση ανάμεσα στις σχέσεις ΗΠΑ- Ρωσίας, προέβη ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ. Όπως δήλωσε, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ παραδέχθηκε ότι οι πρεσβευτές των ΗΠΑ σε όλες τις χώρες του κόσμου έχουν οδηγίες να αποτρέπουν την συνεργασία με την Ρωσία.

Η ανακοίνωση αυτή δόθηκε στο περιθώριο της συνάντησης του Ρώσου υπουργού με τον Σλοβένο ομόλογό του, Καρλ Εριαβετς.

Από την άλλη, σχετικά με τις συνομιλίες των δύο ανδρών, ο Λαβρόφ δήλωσε πως «η Σλοβενία επιθυμεί να ασκήσει μια εξωτερική πολιτική κατά τέτοιο τρόπο και να συνεργάζεται μ εκείνα τα κράτη τα οποία μπορούν να της αποφέρουν τα μέγιστα οικονομικά και επενδυτικά οφέλη».

Τι δήλωσε ο Ρώσος ΥΠΕΞ

«Χθες η επίσημη εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ δήλωσε δημόσια και με υπερηφάνεια ότι όλοι οι Αμερικανοί πρεσβευτές σε όλες χωρίς εξαίρεση τις χώρες του κόσμου έχουν τις εξής αυστηρές οδηγίες: καθημερινά να πηγαίνουν και να απαιτούν από τα αντίστοιχα κράτη να μην συνεργάζονται με την Ρωσία.[…] Επειδή οι ΗΠΑ επέβαλαν κατά της Ρωσίας κυρώσεις. Νομίζω ότι αρκεί να ακούσει απλώς αυτό το γεγονός για να αντιληφθεί, τις αρχές πάνω στις οποίες οι Αμερικανοί οικοδομούν τις σχέσεις τους με τα ξένα κράτη».

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Loading