Κόντρα Σαλβίνι-δημάρχου Νάπολης για πλοίο που μεταφέρει μετανάστες

Κόντρα έχει δημιουργηθεί ανάμεσα στον δήμαρχο της Νάπολης και τον Ιταλό υπουργό Εσωτερικών Ματέο Σάλβινι, καθώς ο πρώτος είναι διατεθειμένος να ανοίξει το λιμάνι της πόλης στο πλοίο Sea Watch, το οποίο μεταφέρει 32 μετανάστες, κόντρα στην απόφαση του προέδρου της Λέγκας.

Ο δήμαρχος της Νάπολης Λουίτζι Ντε Ματζίστρις δήλωσε πρόθυμος να ανοίξει το λιμάνι του στο πλοίο Sea Watch, το οποίο μεταφέρει 32 μετανάστες και δεν έχει λάβει άδεια ελλιμενισμού από καμία χώρα.

«Εύχομαι το πλοίο να πλησιάσει στο λιμάνι της Νάπολης, διότι, σε αντίθεση με τα όσα λέει η κυβέρνηση, εμείς θα οργανώσουμε επιχείρηση διάσωσης και θα επιτρέψουμε την είσοδό του», δήλωσε ο Ντε Ματζίστρις.

Ο δήμαρχος της μεγαλούπολης του ιταλικού Νότου ζήτησε από τον Ιταλό πρωθυπουργό Τζουζέπε Κόντε και από το σύνολο της κυβέρνησης «να κάνουν αισθητή την παρουσία τους και να απαντήσουν στο ερώτημα αν η Ιταλία είναι μια χώρα που αφήνει τα παιδιά να πεθάνουν στην θάλασσα».

«Τα λιμάνια της χώρας είναι κλειστά. Δεχθήκαμε ήδη αρκετούς πρόσφυγες και πλουτίσαμε αρκετούς διακινητές», απάντησε ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών Ματέο Σαλβίνι.

Loading