Ερευνητές ανέσυραν πλοίο του 18ου αιώνα από τον Κόλπο του Κουβέιτ

Ομάδα δυτών, ανέσυρε από τον βυθό της θάλασσας στο Κόλπο του Κουβέιτ, ένα πλοίο σημαντικής αξία, καθώς φέρεται να είχε κατασκευαστεί πριν από περίπου δύο αιώνες .

Σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης της χώρας, οι αρχές μάλιστα έχουν ξεκινήσει ήδη την επισκευή του πλοίου, καθώς πρόκειται για ένα παραδοσιακό σκάφος του Κουβέιτ που ταξίδευε από το Κουβέιτ στην Ινδία και στην Ανατολική Αφρική.

Πιο συγκεκριμένα, ο επικεφαλής της ομάδας των δυτών Γουαλίντ Αλ-Φανχέλ, δήλωσε ότι  για την ανάσυρση του πλοίου από τον βυθό χρειάστηκε η συνεργασία με τον Οργανισμό Προστασίας του περιβάλλοντος του Κουβέιτ. Με τη βοήθεια της ακτοφυλακής και του θαλάσσιου κέντρου διάσωσης οι δύτες, χρησιμοποίησαν αερόσακους και αντλίες νερού για να ανεβάσουν το καράβι στην επιφάνεια της θάλασσας.

Οι ερευνητές εκτιμούν ότι το πλοίο, μήκους 25 μέτρων, χρειάσθηκε περίπου 30 μήνες και οκτώ έως δέκα ώρες καθημερινή εργασία για να κατασκευασθεί με τα εργαλεία του 18ου αιώνα και εικάζεται ότι βυθίστηκε εξαιτίας των ισχυρών ανέμων και των τεράστιων κυμάτων.

Loading