Ισραηλινός στρατιώτης εκτέλεσε Παλαιστίνιο που του πέταξε πέτρα

Ένας Ισραηλινός στρατιώτης σκότωσε την Τετάρτη (6/6) Παλαιστίνιο ο οποίος του είχε πετάξει πέτρα. Όπως ανακοίνωσε ο ισραηλινός στρατός, ο Παλαιστίνιος «έριξε μια μεγάλη πέτρα» σε στρατιώτες στη διάρκεια μιας επιχείρησης συλλήψεων στο Νάμπι Σάλεχ, στο βορειοδυτικό τμήμα της Ραμάλα, στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη.

Σε σχετική ανακοίνωση, ο ισραηλινός στρατός διευκρινίζει ότι περίπου δέκα Παλαιστίνιοι πετούσαν πέτρες εναντίον των Ισραηλινών στρατιωτών, όταν μία από αυτές πέτυχε έναν στρατιώτη στο κεφάλι.

Ο στρατιώτης που χτυπήθηκε από την πέτρα «απάντησε πυροβολώντας τον Παλαιστίνιο, ο οποίος τραυματίστηκε και του παρασχέθηκε ιατρική βοήθεια επιτόπου», αναφέρει η ανακοίνωση που προσθέτει:

«Του παρασχέθηκε ιατρική βοήθεια επιτόπου και αργότερα διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Κανένας από τους στρατιώτες μας δεν τραυματίστηκε. Το περιστατικό θα ερευνηθεί».

Εκτέλεση εν ψυχρώ καταγγέλλουν οι Παλαιστίνιοι

Το παλαιστινιακό υπουργείο Πληροφόρησης ανακοίνωσε ότι οι ισραηλινές δυνάμεις σκότωσαν «εν ψυχρώ» τον 21χρονο Εζ Ελ-Ντιν αλ Ταμίμι.

«Η εκτέλεση εν ψυχρώ του Ταμίμι με τρεις σφαίρες από κοντά, αποδεικνύει πόσο πολύ ο λαός μας χρειάζεται διεθνή προστασία κατά της ισραηλινής πολεμικής μηχανής», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το παλαιστινιακό υπουργείο Πληροφόρησης.

Η δικαιολογία των Ισραηλινών

Σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό, πάντως, τον περασμένο μήνα ένας στρατιώτης των ειδικών δυνάμεων υπέκυψε έπειτα από χτύπημα από πέτρα που δέχθηκε στο κεφάλι κατά τη διάρκεια νυχτερινής επιχείρησης συλλήψεων που έγινε στη Δυτική Όχθη, το παλαιστινιακό έδαφος που έχει καταλάβει το Ισραήλ εδώ και περισσότερα από 50 χρόνια.

Οι ισραηλινές δυνάμεις πραγματοποιούν τακτικά νυχτερινές επιδρομές σε περιοχές της Δυτικής Όχθης για να συλλάβουν Παλαιστίνιους ακτιβιστές.

Τουλάχιστον 120 νεκροί Παλαιστίνιοι

Η χρήση βίας από το Ισραήλ κατά των Παλαιστινίων έχει προσελκύσει ιδιαιτέρως την προσοχή της διεθνούς κοινότητας τους τελευταίους μήνες, καθώς τουλάχιστον 120 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν στη διάρκεια των πρόσφατων διαδηλώσεων που έγιναν στη μεθόριο μεταξύ της Λωρίδας της Γάζας και του Ισραήλ. Σε αυτούς περιλαμβάνονται 60 που σκοτώθηκαν σε μία μόνον ημέρα, στις 14 Μαΐου.

Το Ισραήλ δηλώνει ότι πολλοί από αυτούς που μετέχουν στις διαμαρτυρίες είναι μέλη της Χαμάς, της ένοπλης οργάνωσης που κυβερνάει τη Λωρίδα της Γάζας, και μαχητές που προσπαθούν να περάσουν παράνομα τον φράκτη ασφαλείας στη μεθόριο και να εξαπολύσουν επιθέσεις. Οι Παλαιστίνιοι δηλώνουν ότι οι περισσότεροι από τους νεκρούς και τους χιλιάδες που τραυματίστηκαν ήταν άοπλοι πολίτες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Loading