Ισπανία: Κρατούσε έγκλειστες μητέρα και αδερφή απειλώντας να τις σκοτώσει

Ένας άνδρας που κρατούσε τη μητέρα του και την ανάπηρη αδελφή του έγκλειστες, κάτω από άθλιες συνθήκες, μαζί με δέκα σκυλιά, συνελήφθη σήμερα από την ισπανική αστυνομία αφού οι δυο γυναίκες βρήκαν το κουράγιο να τον καταγγείλουν στις αρχές.

Ο 35χρονος συνελήφθη στη Σεβίλη και κατηγορείται για παράνομη κράτηση, κακοποίηση, απειλές και τραυματισμό της μητέρας του και της αδελφής του.

Τα θύματα επωφελήθηκαν από την άδεια που τους έδωσε ο δράστης να βγουν έξω. Μολονότι απειλούσε ότι θα τις σκότωνε, πήγαν στο κοντινότερο αστυνομικό τμήμα και αποκάλυψαν τι συνέβαινε στο σπίτι.

Ο ύποπτος απειλούσε μητέρα και κόρη με μια ματσέτα και ένα όπλο, τις έδενε με σχοινιά και τους επέτρεπε να βγουν για να χρησιμοποιήσουν την τουαλέτα μόνο όταν ήθελε εκείνος. Κλεισμένες σε δύο δωμάτια, με πόρτες που άνοιγαν μόνο από την έξω πλευρά, δεν είχαν επίσης το δικαίωμα να φάνε φαγητό παρά μόνο όταν εκείνος βρισκόταν στο σπίτι.

«Τα δύο θύματα μοιράζονταν τα δυο δωμάτια με σκύλους που έκαναν εκεί την ανάγκη τους, όπως και οι γυναίκες που χρησιμοποιούσαν κουβάδες, εκτός και αν τους επιτρεπόταν να πάνε στο μπάνιο», ανέφερε η αστυνομία.

Οι αρχές δεν διευκρίνισαν από πότε ήταν έγκλειστες οι δυο γυναίκες, ούτε πότε συνελήφθη ο 35χρονος. Η μητέρα είχε χάσει περίπου 20 κιλά τους τελευταίους μήνες.

Μια παρόμοια υπόθεση είχε αποκαλυφθεί το 2015 κοντά στη Σεβίλη, όπου ένας άνδρας κρατούσε έγκλειστο τον 59χρονο αδελφό του σε ένα δωμάτιο χωρίς στέγη και χωρίς τουαλέτα. Στις ΗΠΑ, 13 αδέλφια βρέθηκαν τον περασμένο Ιανουάριο αλυσοδεμένα μέσα στο σπίτι τους από τους γονείς τους, σε μια υπόθεση που έκανε τον γύρο του κόσμου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Loading