Η Αυστρία θα παρατείνει τους συνοριακούς ελέγχους

Σύμφωνα με το αυστριακό πρακτορείο ειδήσεων APA, η Βιέννη αναμένεται να παρατείνει τους συνοριακούς ελέγχους με τους εταίρους της στην Ευρωπαϊκή Ένωση Ουγγαρία και Σλοβενία, τουλάχιστον μέχρι τον Νοέμβριο.

Το APA, επικαλείται επιστολή του Αυστριακού υπουργού Εξωτερικών Χέρμπερτ Κικλ προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ο οποίος κάνει λόγο για έναν επίμονα υψηλό αριθμό παράτυπων μεταναστών και μια «υποβόσκουσα τρομοκρατική απειλή» που συνδέεται με την προοπτική της επιστροφής μαχητών από πρώην προπύργια της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στη Συρία και στο Ιράκ, σύμφωνα με το APA.

Ο Κικλ, του ακροδεξιού Κόμματος των Ελευθέρων, ανέφερε πως αναμένει αύξηση του αριθμού των μεταναστών που συλλαμβάνονται κατά μήκος της αποκαλούμενης βαλκανικής διαδρομής προς την Ευρώπη, ανέφερε το APA.

Σημειώνεται ότι οι εν λόγω έλεγχοι αναμενόταν να λήξουν στις 11 Μαΐου.

Η Αυστρία, η Γερμανία και άλλες χώρες που ανήκουν στη ζώνη Σένγκεν, όπου κανονικά δεν διεξάγονται έλεγχοι, επέβαλαν συνοριακούς ελέγχους, οι οποίοι υποτίθεται πως ήταν έκτακτοι, το 2015, όταν περισσότεροι από ένα εκατομμύριο πρόσφυγες και μετανάστες εισήλθαν στην Ευρώπη.

Ενώ η Επιτροπή της ΕΕ έχει καλέσει για λύσεις προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι αδυναμίες στα εξωτερικά σύνορα της ζώνης και να αποκατασταθεί η ελευθερία της μετακίνησης, έξι χώρες της ζώνης, περιλαμβανομένης της Γαλλίας και της Σουηδίας, καθώς και της Αυστρίας και της Γερμανίας, εξακολουθούν να παρατείνουν τους ελέγχους επικαλούμενες απειλές ασφάλειας και μεταναστευτικές απειλές.

Loading