Ζάεφ: «Στόχος μας μία παγκόσμια και δίκαιη Μακεδονία»

Για μία «παγκόσμια και δίκαιη Μακεδονία» έκανε λόγο ο Σκοπιανός πρωθυπουργός Ζόραν Ζάεφ, στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του, απευθυνόμενος στους πολίτες της χώρας.

«Αν και οι προκλήσεις είναι μεγάλες, να κάνουμε πραγματικότητα τις επιθυμίες και τους στόχους μας – μια ειρηνική και σταθερή χώρα, μία παγκόσμια και δίκαιη Μακεδονία, σε συμμαχία και με ένταξη στο ΝΑΤΟ και στην Ε.Ε , με μία οικονομία για όλους«, πρόσθεσε ο Σκοπιανός πρωθυπουργός.

«Ένα βήμα πριν το ΝΑΤΟ»

« Η χώρα μας βρίσκεται στο βήμα να γίνει το 30ο μέλος της ισχυρότερης συμμαχίας στον κόσμο, το ΝΑΤΟ. Προετοιμαζόμαστε για την έναρξη των διαπραγματεύσεων με την Ευρωπαϊκή Ένωση, μια διαδικασία με την οποία οικοδομούμε ένα κράτος σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά πρότυπα και έτσι γινόμαστε ίσοι με τους πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης », τονίζει ο Σκοπιανός Πρωθυπουργός.

Ο Ζόραν Ζάεφ τόνισε «φτάνουμε στο τέλος μια από τις σημαντικότερες και πιο ευαίσθητες χρονιές της πατρίδας μας. Ήταν η χρονιά της ενσωμάτωσης. Οικοδομώντας τη φιλία με τη γείτονά μας Ελλάδα, είμαστε υπεύθυνοι για το κλείσιμο μίας διαμάχης που κράτησε 27 χρόνια. H χρονιά που επιλέξαμε το μέλλον, αντίθετα από μια αβέβαιη απομόνωση. Ας την υποστηρίξουμε κι ας δώσουμε μια ευκαιρία για να πραγματοποιηθεί το όνειρο γενεών».

Στην συνέχεια ο Ζάεφ, ευχήθηκε «να μετατρέψουμε τις ευχές μας σε πραγματικότητα – μια ειρηνική χώρα με σταθερότητα, σύμμαχος του ΝΑΤΟ και μέλος της Ε.Ε, μια παγκόσμια και δίκαια «Μακεδονία’’ με μια οικονομία που λειτουργεί για όλους. Σάς εύχομαι ένα επιτυχημένο οικονομικό έτος, καλή υγεία».

Δείτε το βίντεο:

Loading