Ζάεφ: «Πιστεύω σε μια αξιοπρεπή λύση με την Ελλάδα»

Την αισιοδοξία ότι ανάμεσα στην Αθήνα και τα Σκόπια μπορεί να βρεθεί μια αξιοπρεπή λύση που θα σέβεται τα θέματα που άπτονται της ταυτότητας, εξέφρασε ο πρωθυπουργός της πΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ ενόψει της επίσκεψης του υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδας, Νίκου Κοτζιά στα Σκόπια, αλλά και των συναντήσεων που θα ακολουθήσουν υπό την αιγίδα του διαμεσολαβητή του ΟΗΕ, Μάθιου Νίμιτς.

«Πιστεύω ότι είναι δυνατόν να βρεθεί λύση και είμαι αισιόδοξος αν σε αυτό λάβουμε υπόψη ότι η λύση θα είναι αξιοπρεπής και θα σέβεται θέματα που άπτονται της ταυτότητας. Για μένα είναι σημαντικό πως αυτό θα το υποδεχθεί η ελληνική κοινή γνώμη, αλλά και οι ελληνικοί θεσμοί. Πιστεύω ότι και για τους Έλληνες πολιτικούς και για τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα είναι σημαντικό πως αυτό θα γίνει αποδεκτό εδώ, από τους πολίτες της δικής μας χώρας, αλλά και πως θα περάσει από τα δικά μας θεσμικά όργανα», τόνισε χαρακτηριστικά ο Ζ. Ζάεφ.

“Ίσως έρθουμε απλά πιο κοντά”

Επίσης συμπλήρωσε ότι «μπορεί να γίνει βήμα, ίσως όχι να λυθεί μέχρι τέλους, αλλά οπωσδήποτε να έρθουμε πιο κοντά, επειδή οι μέρες και οι μήνες περνούν και εμείς θέλουμε μέχρι το καλοκαίρι να έχουμε λύσει το πρόβλημα. Πιστεύω ότι αυτό θέλει να κάνει και η ελληνική πλευρά».

Τέλος συμπλήρωσε ότι ανά τακτά χρονικά διαστήματα, ενημερώνει τον Πρόεδρο της χώρας, Γκιόργκι Ιβάνοφ καθώς επίσης και την αντιπολίτευση για την πορεία των διαπραγματεύσεων, ενώ μετά τη συνάντηση με τον Μάθιου Νίμιτς, πιθανόν να ακολουθήσει νέα συνάντηση μεταξύ των πολιτικών αρχηγών της πΓΔΜ.

Loading