Ευθύνες στον Αναστασιάδη αποδίδει ο πρωθυπουργός του ψευδοκράτους

Νέα επίθεση εξαπέλυσε ο φερόμενος ως ηγέτης του ψευδοκράτους της βόρειας Κύπρου Τουφάν Ερχιουρμάν, εναντίον της Δημοκρατίας της Κύπρου και του επικεφαλής της ηγεσίας της Νίκου Αναστασιάδη, επιρρίπτοντας του ευθύνες.

Σε καθιερωμένη συνέντευξη που παραχώρησε σε δημοσιογράφους, ο Ερχιουρμάν χαρακτήρισε «μη εποικοδομητικές τις τελευταίες δηλώσεις» του Προέδρου Ν. Αναστασιάδη, συμπληρώνοντας ακόμα ότι οι προϋποθέσεις που ζητάει «μπλοκάρουν τη διαδικασία» των συνομιλιών για την επίλυση του Κυπριακού.

Η απογραφή

Ακόμα, ο Ερχιουρμάν στις δηλώσεις του δεν παρέλειψε να υπενθυμίσει και τον πληθυσμό των κατεχομένων ο οποίος όπως υποστηρίζει συνεχώς αυξάνεται. Στην απογραφή του 2011 ο πληθυσμός ήταν 286.256. Σήμερα είπε, ο πληθυσμός εκτιμάται γύρω στις 352.000, συμπεριλαμβανομένων των ξένων εργατών και φοιτητών. (σ.σ: στον αριθμό αυτό δεν περιλαμβάνονται τουρίστες και Τούρκοι στρατιώτες). Σε αυτό το θέμα μάλιστα ανέφερε πως «μία νέα απογραφή μπορεί να γίνει στις 2 Δεκεμβρίου 2018, αλλά αυτό, πρέπει να αποφασιστεί από το ‘υπουργικό συμβούλιο’».

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Loading