Εν αναμονή της ολοκλήρωσης της έρευνας η Boeing

Στάση αναμονής κρατά η εταιρεία κατασκευής αεροσκαφών Boeing προκειμένου να διευκρινιστούν τα αίτια της αεροπορικής τραγωδίας στην Αιθιοπία, που στοίχισε τη ζωή σε 157 ανθρώπους.

Ωστόσο ανησυχία προκαλεί το γεγονός ότι πρόκειται για το δεύτερο Boeing 737 MAX 8 που πέφτει μέσα σε λίγους μήνες.

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Οκτώβριο συνετρίβη η πτήση 610 της ινδονησιακής εταιρίας Lion Air, οδηγώντας στο θάνατο συνολικά 189 ανθρώπους.

Τα δεδομένα της πτήσης έδειξαν ασταθή ρυθμό ανόδου και καθόδου προτού το ίδιου τύπου αεροσκάφος συντριβεί 12 λεπτά μετά την απογείωσή του από την Τζακάρτα.

Η εταιρεία κατασκευής αεροσκαφών Boeing ανακοίνωσε σήμερα πως οι έρευνες για την συντριβή του αεροσκάφους των Αιθιοπικών Αερογραμμών βρίσκονται ακόμη σε πρώιμο στάδιο και δεν υπάρχει λόγος για να εκδώσει οδηγίες προς τους αερομεταφορείς που διαθέτουν τον τύπο 737 MAX 8, βάσει των πληροφοριών που διαθέτει έως τώρα.

«Η ασφάλεια αποτελεί την υπ’αριθμ. ένα προτεραιότητά μας και λαμβάνουμε κάθε μέριμνα για να κατανοήσουμε όλες τις πτυχές του δυστυχήματος, συνεργαζόμενοι στενά με τις ενδιαφερόμενες ομάδες και όλες τις αρχές ασφαλείας που εμπλέκονται», ανέφερε εκπρόσωπος της Boeing, σε δηλώσεις του που εστάλησαν μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο πρακτορείο Reuters.

Στο έδαφος παραμένουν τα κινεζικά Boeing Co 737 MAX 8

Οι κινεζικές αεροπορικές αρχές καθήλωσαν σήμερα περίπου 100 Boeing Co 737 MAX 8, που αντιστοιχούν σε πάνω από το ένα τέταρτο των αεροσκαφών αυτού του τύπου που χρησιμοποιούνται σε όλον τον κόσμο.

Νωρίτερα και οι Αιθιοπικές Αερογραμμές ανακοίνωσαν την απόφαση τους να κρατήσουν στο έδαφος τα Boeing Co 737 MAX 8 του στόλου της, ενημερώνει η εταιρεία με ανάρτηση στον λογαριασμό της στο Twitter.

«Μολονότι δεν γνωρίζουμε ακόμη τα αίτια της συντριβής, αποφασίσαμε να κρατήσουμε στο έδαφος τον συγκεκριμένο στόλο αεροσκαφών μας ως μέτρο επιπλέον προφυλάξεων», σημειώνει η αεροπορική εταιρεία.

Ο αιθιοπικός αερομεταφορέας διαθέτει άλλα τέσσερα 737 MAX 8, εξόν του αεροσκάφους που συνετρίβη χθες, σύμφωνα με την ιστοσελίδα παρακολούθησης τροχιάς αεροπλάνων FlightRadar 24.

Loading