Η Ρωσία ζητά εξηγήσεις από τις ΗΠΑ για απόσυρση από διεθνή συμφωνία

Το Κρεμλίνο σχολίασε την απόφαση του προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών Ντόναλντ Τραμπ, να αποσύρει τις ΗΠΑ από την διεθνή συμφωνία για τα πυρηνικά όπλα μεσαίου βεληνεκούς, τονίζοντας ότι το γεγονός αυτό «θα καταστήσει τον κόσμο πιο επικίνδυνο».

Πριν από μερικές ημέρες, ο Τραμπ, αποφάσισε να αποσύρει τις ΗΠΑ από την εν λόγω συμφωνία, καταγγέλλοντας την Μόσχα για παραβίασή της.

Από την πλευρά του, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε πως η Μόσχα περιμένει από την Ουάσινγκτον να εξηγήσει πώς σχεδιάζει να αποχωρήσει από τη συμφωνία.

«Πρωτοβουλίες αυτού του είδους, αν τεθούν σε εφαρμογή, θα καταστήσουν τον κόσμο πιο επικίνδυνο», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ προσθέτοντας επίσης πως περιμένει «εξηγήσεις» από την πλευρά της Ουάσινγκτον.

«Δεν θα επιτεθούμε ποτέ σε κανέναν πρώτοι», τόνισε επίσης ο Πεσκόφ μιλώντας στους δημοσιογράφους και υπογράμμισε πως η Ρωσία «δεν θεωρεί πως έχει το δικαίωμα να πλήξει πρώτη» και «δεν επιφυλάσσεται του δικαιώματός της σε προληπτική επίθεση».

Loading