«Γενικολογίες» χαρακτήρισε το Κρεμλίνο έκθεση για τη ρωσική ανάμειξη

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, σε δηλώσεις του, αποδόμησε την πρόσφατη αμερικανική έκθεση που ήρθε στο φως της δημοσιότητας και περιέχει στοιχεία που παραπέμπονται στους Αμερικανούς γερουσιαστές περί ανάμειξης της Ρωσίας, στις  προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ, του 2016.

Πιο συγκεκριμένα, νωρίτερα δημοσιεύτηκε η έκθεση των εμπειρογνωμόνων της εταιρείας New Knowledge, και η οποία συντάχθηκε για την Επιτροπή Πληροφοριών της αμερικανικής γερουσίας.

«Αυτά που διάβασα στην έκθεση που είναι προσβάσιμη σε όλους, είναι ακατανόητα και μόνο» σχολίασε ο Ρώσος αξιωματούχος  προσθέτοντας ότι «αναφέρονται κάποιες γενικές αιτιάσεις, κατηγορίες, μερικές από τις οποίες μας είναι εντελώς ακατανόητες».

«Θεωρούμε όλους αυτούς τους ισχυρισμούς εντελώς αβάσιμους» δήλωσε ο Πεσκόφ και προσέθεσε ότι «το ρωσικό κράτος, η ρωσική κυβέρνηση δεν έχουν καμία σχέση με τις οποιεσδήποτε παρεμβάσεις (στις εσωτερικές υποθέσεις άλλων χωρών) πολύ περισσότερο που περιγράφονται με τόσο ασαφή τρόπο».

Σύμφωνα με την έκθεση η ρωσική ανάμειξη στις προεδρικές εκλογές του 2016 στις ΗΠΑ, στο πεδίο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης ήταν πολύ ευρύτερη σε σύγκριση με όσο πίστευαν οι αρχές προηγουμένως και περιελάμβανε απόπειρες διχασμού των Αμερικανών με γνώμονα θέματα φυλετικών διακρίσεων και εξτρεμιστικής ιδεολογίας.

Loading