Βρετανία: Αύξηση των πιέσεων στη Μέι για παραίτηση

Αυξάνονται οι πιέσεις στη βρετανίδα πρωθυπουργό Τερέζα Μέι προκριμένου να ορίσει την επόμενη εβδομάδα την ημερομηνία αποχώρησής της, στη συνάντηση που θα έχει με τους ηγέτες ομάδες συντηρητικών βουλευτών.

Ο Γκρέιαμ Μπρέιντι, ο πρόεδρος της λεγόμενης Επιτροπής 1922 (σ.σ. της εν λόγω ομάδεας), η οποία έχει πολύ μεγάλη επιρροή, δήλωσε στο ραδιόφωνο του BBC πως ζητήθηκε από τη Μέι «σαφήνεια» στη συνάντηση της επόμενης Τετάρτης, αφού απέτυχε να περάσει από τη Βουλή η συμφωνία της για το Brexit.

«Θα ήταν παράξενο αυτό να μην οδηγήσει σε μια ξεκάθαρη κατανόηση (του πότε θα φύγει) στο τέλος της συνάντησης», πρόσθεσε.

Η Μέι υποσχέθηκε τον Μάρτιο ότι θα αποχωρήσει αν οι βουλευτές στηρίξουν τη συμφωνία που έκλεισε με τις Βρυξέλλες για την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ.

Όμως η πρωθυπουργός υπέστη βαριά ήττα σε τρεις προσπάθειές της να περάσει από τη Βουλή η συμφωνία της, η οποία καταψηφίστηκε από βουλευτές του ίδιου του κόμματός της, που θέλουν έναν πολύ πιο ξεκάθαρο διαχωρισμό από τις Βρυξέλλες και τη διενέργεια δεύτερου δημοψηφίσματος προκειμένου να αντιστραφεί η διαδικασία του Brexit.

Ο Μπρέιντι εκτίμησε πως η Μέι διστάζει να ορίσει συγκεκριμένη ημερομηνία λόγω της επίπτωσης που θα είχε αυτό στην όποια μελλοντική συμφωνία για το Brexit.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δείτε επίσης: Μικρή αναβολή του Brexit θα ζητήσει η Τερέζα Μέι

Loading