Βενεζουέλα: 35 νεκροί, 850 συλλήψεις σε μία εβδομάδα διαδηλώσεων

Τουλάχιστον 35 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 850 συνελήφθησαν σε διάστημα μίας εβδομάδας, κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων στη Βενεζουέλα κατά του προέδρου Νικολάς Μαδούρο, σύμφωνα με προσωρινό απολογισμό που έδωσαν σήμερα στη δημοσιότητα μη κυβερνητικές οργανώσεις.

«Τα στοιχεία έχουν επαληθευτεί, με το όνομα, το επίθετο, την περιοχή και τους φερόμενους δράστες, σχετικά με τα 35 πρόσωπα που δολοφονήθηκαν στο πλαίσιο των διαδηλώσεων» δήλωσε ο Ραφαέλ Ουζκατεγούι, διευθυντής της ΜΚΟ Provea, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου στο Καράκας.

Ο Ουζκατεγούι κατήγγειλε, επίσης, οκτώ «παράνομες εκτελέσεις» μετά τις διαδηλώσεις, σε αστυνομικές επιχειρήσεις σε λαϊκές συνοικίες, κατηγορώντας τους πράκτορες των FAES (Αστυνομικές Δυνάμεις Ειδικών Επιχειρήσεων) ότι ευθύνονται για αυτές.

Πάνω από 70 ανήλικοι συλληφθέντες

Από την πλευρά του, ο διευθυντής της ΜΚΟ Foro Penal, Αλφρέδο Ρομέρο, έκανε λόγο, ενώπιον των δημοσιογράφων, για συλλήψεις 850 ατόμων, εκ των οποίων οι 77 ανήλικοι.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι αρχές πραγματοποίησαν εφόδους σε «σπίτια φτωχών οικογενειών, χωρίς να έχουν κανένα ένταλμα» και προχώρησαν σε συλλήψεις.

Με αυτές τις κρατήσεις, η Foro Penal υπολογίζει σε 976 τον αριθμό των πολιτικών κρατουμένων στη Βενεζουέλα.

Δείτε επίσης: Άλυτο το θέμα των 47 προσφύγων στο Sea Watch

Loading