«Ανησυχία» για την αποχώρηση των ΗΠΑ από τη Συρία

Τις ανησυχίες του εξέφρασε ο αραβο-κουρδικός συνασπισμός, Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις, ο οποίος μάχεται το Ισλαμικό Κράτος, για την αποχώρηση των Ηνωμένων Πολιτειών, από την περιοχή της Συρίας.

Ο εν λόγω συνασπισμός, ο οποίος αποτελεί κύριο μέτωπο εναντίον του ISIS, και στενός σύμμαχος του διεθνή συνασπισμού που δρούσε στην ανατολική Συρία υπό την διοίκηση των ΗΠΑ, τόνισε ότι αυτή η απόφαση μπορεί να οδηγήσει στην ανασύνταξη των δυνάμεων του Ισλαμικού Κράτους.

«Αυτό θα έχει αρνητικές συνέπειες στην αντιτρομοκρατική εκστρατεία» κατά του Ισλαμικού Κράτους. «Θα δώσει στη τρομοκρατία … μία ευκαιρία να ανασυνταχθεί και να εξαπολύσει νέα εκστρατεία στη περιοχή», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις, στο πλευρό του διεθνούς συνασπισμού, συνεχίζουν την μάχη κατά των τζιχαντιστών στους τελευταίους θύλακες που έχουν στην κατοχή τους στην ανατολική Συρία.

Οι Κούρδοι της βόρειας Συρίας τελούν υπό τη απειλή νέας στρατιωτικής επίθεσης της Τουρκίας, την ώρα που ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν απείλησε να απαλλαγεί από τις Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG) της ραχοκοκκαλιάς των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων.

Loading