Ανήλικος επιβίωσε για 12 ώρες μέσα στους υπονόμους του Λος Άντζελες

Τυχερός μέσα στην ατυχία του στάθηκε ένας 13χρονος από την Καλιφόρνια όταν βρέθηκε μέσα στους τεράστιους και τοξικούς υπονόμους του Λος Άντζελες των εκατομμυρίων κατοίκων όταν για περίπου 12 ώρες οι διασώστες προσπαθούσαν να εντοπίσουν τον ανήλικο στο δίκτυο υπονόμων.

Ο νεαρός Τζέσε Ερντάντεζ βρέθηκε μέσα στους υπονόμους όταν ένα ξύλινο υπόβαθρο στο οποίο στεκόταν, υποχώρησε.

Αμέσως, οι φίλοι του ειδοποίησαν τις αρχές, οι οποίες ξεκίνησαν τις αγωνιώδεις προσπάθειες εντοπισμού του άτυχου νεαρού, καθώς οι πιθανότητες επιβίωσης στους υπερχειλισμένους και δηλητηριώδεις χειμάρρους των υπονόμων της αμερικανικής μεγαλούπολης ήταν ελάχιστες..

Οι διασώστες χρησιμοποιώντας συστήματα εντοπισμού κατάφεραν να βρουν το στίγμα του αγοριού μετά από 12 ολόκληρες ώρες, ενώ με τη βοήθεια ενός πλαστικού πυροσβεστικού σωλήνα, τον έφεραν στην επιφάνεια.

Τι δήλωσε ο μικρός μετά τη διάσωσή του

Ο ίδιος δήλωσε ότι ήταν οι εφιαλτικότερες ώρες της ζωής του, ενώ στην επιχείρηση διάσωσης συμμετείχαν περισσότεροι από 100 αστυνομικοί, πυροσβέστες αλλά κι απλοί εθελοντές.

Ανήλικος επιβίωσε για 12 ώρες μέσα στους υπονόμους του Λος Άντζελες

Τα λύματα που καταλήγουν στους υπονόμους τους Λος Άντζελες «φημίζονται» για την τοξικότητά τους λόγω των αερίων που μεταφέρονται μέσω των υπονόμων, όπως το μεθάνιο και το θειούχο υδρογόνο, τα οποία αν τα εισπνεύσει κανείς μπορεί να οδηγηθεί μέχρι και στο θάνατο.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως το συνολικό μήκος των υπονόμων της πόλης ξεπερνάει τα 100 χιλιόμετρα, γεγονός που αποδεικνύει πόσο τυχερός στάθηκε ο 13χρονος, καθώς θα μπορούσε να είχε μεταφερθεί σε μεγάλη απόσταση, καθιστώντας αδύνατο τον εντοπισμό του.

Loading