Volvo XC60 D4 Incription: Απλά ισορροπημένο…

H νέα γενιά του Volvo XC60 διαθέτει ένα χαρακτηριστικό μακρύ και επιθετικό εμπρός μέρος, ενώ οι αρκετές καμπύλες που διαθέτει, κρύβουν με περίτεχνο τρόπο τις κάθε άλλο παρά μικρές διαστάσεις του.

Με μήκος που φτάνει τα 4.688 μέτρα, το πλάτος του να βρίσκεται  στα 1.902 μέτρα και το ύψος στα 1.658 μέτρα, είναι ένα από τα μεγαλύτερα μοντέλα της κατηγορίας, χωρίς ωστόσο να το δείχνει. Και βεβαίως σε συνδυασμό με το μεταξόνιο των 2.865 μέτρων, προσφέρει κορυφαίους χώρους στο εσωτερικό. Και αν το εμπρός μέρος είναι γνωστό από το XC90, το πίσω κομμάτι και ειδικά αν το δείτε βράδυ με τα φώτα αναμμένα, δεν μοιάζει με κανένα, καθώς διαθέτει τη δική του, πραγματικά ξεχωριστή εμφάνιση.

Μπαίνοντας στο εσωτερικό η μινιμαλιστική πολυτέλεια, είναι το κυρίαρχο χαρακτηριστικό, μαζί με τη ποιότητα και τα δερμάτινα καθίσματα της έκδοσης Ιnscription τα οποία στοχεύουν στην αύξηση της παρεχόμενης άνεσης προς το οδηγό και τους επιβάτες. Η μεγάλη οθόνη των εννέα ιντσών από την οποία ελέγχονται όλες οι λειτουργίες του αυτοκινήτου, μπορεί αρχικά να μοιάζει δύσκολη στο χειρισμό, αλλά στη πορεία αποδεικνύεται ιδιαιτέρως απλή.

Στην πλούσια έκδοση Inscription της δοκιμής μας, το σύνολο των υλικών είναι ιδιαιτέρως προσεγμένα. Η ποιότητα της κατασκευής βεβαίως βρίσκεται σε επίσης πολύ υψηλό επίπεδο, ανεξαρτήτως έκδοσης, ενώ ένα από τα δυνατά σημεία του αυτοκινήτου είναι οι χώροι για τους επιβάτες. Ο χώρος των αποσκευών με τη χωρητικότητα των 505 λίτρων (ή 474 με ρεζέρβα ασφαλείας) κρίνεται και αυτός ως ικανοποιητικός.

Βεβαίως σε ένα μοντέλο αυτής της κατηγορίας ο εξοπλισμός δεν μπορεί παρά να είναι πλήρης και αυτός ακριβώς ισχύει στη περίπτωση του XC60. Φώτα LED, δερµάτινες επενδύσεις, ηλεκτρικά καθίσµατα και ο ψηφιακός πίνακας οργάνων είναι στάνταρ στην συγκεκριμένη έκδοση.

Και βεβαίως όταν μιλάμε για Volvo και μάλιστα για το ασφαλέστερο μοντέλο σύμφωνα με τις δοκιμές του Euro NCAP, είναι αναμενόμενο να υπάρχει ένα πλήρες πακέτο ασφάλειας τόσο για να αποτρέψει ένα ατύχηµα, όσο και για  να µετριάσει τις συνέπειές του.

Ο δίλιτρος πετρελαιοκινητήρας κινεί  ικανοποιητικά το  XC60, όντας παράλληλα εξαιρετικά λογικός ως προς τη κατανάλωση καυσίμου. Τα 190 άλογα σε συνδυασμό με τη ροπή των 400 Nm και με τη βοήθεια του πολύ άμεσου αυτόματου κιβωτίου των οκτώ σχέσεων, επιταχύνουν τα 1870 κιλά του αμαξώματος μέχρι τα 100 χλμ./ώρα σε 8.4’’ προσφέροντας τελική ταχύτητα 205 χλμ./ώρα. Η απόσταση από το έδαφος βρίσκεται στα 21.6 εκατοστά, ενώ η τετρακίνηση σε έναν πολύδισκο ηλεκτρονικά ελεγχόμενο συμπλέκτη.

Το πρώτο πράγμα που διαπιστώνεις από τα πρώτα κιόλας χιλιόμετρα πίσω από το τιμόνι του νέου Volvo XC60 είναι η σημαντική βελτίωση της ποιότητας κύλισης σε σχέση με τον προκάτοχό του. Το καινούριο μοντέλο είναι συνολικά πιο ήσυχο και πιο άνετο σε κάθε κατάσταση, κάτι που οφείλεται και στη πολύ προσεκτική δουλειά που έγινε σε ότι αφορά στο κομμάτι της ηχομόνωσης. Για το τέλος αφήσαμε τη τιμή η οποία για το Volvo XC60 D4 Inscription, βρίσκεται στα 61200 ευρώ.

Loading