Το πρώτο SUV που φοράει ελαστικά της Pirelli από βιώσιμο καουτσούκ

Έχουν διάσταση 22 ιντσών, φέρουν την υπογραφή της Pirelli και έχουν κατασκευαστεί σύμφωνα με τα πιο αυστηρά πρότυπα του ανεξάρτητου οργανισμού Forest Stewardship Council (FSC).

Η πανίσχυρη και φιλική προς το περιβάλλον BMW X5 Plug-in Hybrid είναι το πρώτο SUV στον κόσμο που εφοδιάζεται με τα νέα ελαστικά της ιταλικής εταιρείας, σύμφωνα με το zougla.gr.

Είναι κατασκευασμένα από βιώσιμο φυσικό καουτσούκ και ρεγιόν, ένα υλικό βασισμένο στο ξύλο που χρησιμοποιείται για την ενίσχυση των ελαστικών.

Τα ελαστικά θα ξεκινήσουν να τοποθετούνται στην X5 xDrive45e από τον Αύγουστο.

Το νέο P ZERO 22 ιντσών είναι το μοναδικό μέχρι στιγμής ελαστικό που πιστοποιείται με το περίοπτο σήμα FSC. Η κατασκευή τους γίνεται στο αναβαθμισμένο εργοστάσιο της Pirelli στη Georgia των ΗΠΑ και από εκεί, παραδίδονται στη μονάδα παραγωγής της BMW στο Spartanburg, που απέχει περίπου 370 χιλιόμετρα.

Ως ανεξάρτητος οργανισμός, το Συμβούλιο Διαχείρισης Δασών FSC έχει αναπτύξει ένα διεθνώς αναγνωρισμένο και αυστηρό πρότυπο πιστοποίησης τα τελευταία χρόνια, που χρησιμοποιείται παγκοσμίως για μία περιβαλλοντικά κατάλληλη, κοινωνικά επωφελή και οικονομικά βιώσιμη διαχείριση των δασών.

ΟΣτόχος είναι η μείωση της αποψίλωση των δασών και η στήριξη στη «μάχη» κατά της κλιματικής αλλαγής οργανισμός του οποίου το σήμα FSC είναι αναγνωρισμένο στη βιομηχανία ξύλου και χάρτου, εφαρμόζει αυτό το πρότυπο και σε προϊόντα που κατασκευάζονται από φυσικό καουτσούκ.

Όσο για την X5 xDrive45e, παρά τον όγκο της μπορεί να κινηθεί αποκλειστικά με ηλεκτρική ενέργεια για 77-88 χιλιόμετρα αρκεί η μπαταρία να είναι φορτισμένη.

Η μέση κατανάλωση καυσίμου σε συνδυασμό είναι μόλις 1,7 λίτρο ανά 100 χιλιόμετρα, η κατανάλωση ενέργειας στα 27,7-24,3 kWh /100 χλμ. και οι εκπομπές ρύπων μόλις 39-27 γρ./χλμ.

Δείτε επίσης: Το γκρουπ BMW θα κατασκευάζει ηλεκτρικά αυτοκίνητα με τοπικά παραγόμενη «πράσινη» ηλεκτρική ενέργεια

Loading