Η Mercedes-Benz GLS 600 Maybach αναβαθμίζει το επίπεδο της πολυτέλειας των SUV

Παρά την πτώση των πωλήσεων των πολυτελών αυτοκίνητων στη παγκόσμια αγορά, οι αυτοκινητοβιομηχανίες συνεχίζουν να επενδύουν στην ανάπτυξη νέων μοντέλων υψηλής αξίας, προσβλέποντας σε σταδιακή ανάκαμψη της ζήτησης.

Οι πολυτελές μάρκες υπέστησαν σημαντικές απώλειες στον όγκο των πωλήσεων τους, τα δυο τελευταία χρόνια και λόγω της υστέρησης που εμφανίσθηκε στην αγορά αυτοκινήτων της Κίνας. Πρόκειται για την μεγαλύτερη αγορά αυτοκινήτων στον κόσμο οπότε κάθε μεταβολή στα μεγέθη της επηρεάζει τις αυτοκινητοβιομηχανίες, τα εργοστάσια που υπάρχουν στην Κίνα, καθώς και τις συνεργασίες των ευρωπαϊκών εταιρειών με τις αντίστοιχες κινέζικες μάρκες και ομίλους.

Η Daimler, αποφάσισε να αναπτύξει ένα νέο μοντέλο το οποίο διακρίνεται για την πολυτέλεια και την προσθήκη νέων συστημάτων άνεσης και ψυχαγωγίας. Μάλιστα για να επιτύχει τον στόχο της ενεργοποίησε τις αυστηρές διαδικασίες που έχει η πολυτελής μάρκα Maybach, η οποία ανήκει στον γερμανικό όμιλο.

Στη γκάμα του γερμανικού ομίλου προστέθηκε η Mercedes-Maybach GLS 600 4MATIC, η οποία απευθύνεται σε πλούσιους οδηγούς κυρίως στις ΗΠΑ και την Κίνα.

Η αυτοκινητοβιομηχανία δεν αποκάλυψε τιμολόγηση για τη νέα ναυαρχίδα του SUV. Αναμένεται να κοστίσει περίπου 200.000 δολάρια, αναφέρει το Αutomotive News Europe.

Η Mercedes-Maybach GLS 600 4MATIC θα κυκλοφορήσει στην αγορά το δεύτερο εξάμηνο του επόμενου έτους. Βασίζεται στη νέα πλατφόρμα GLS τρίτης γενιάς.

©Πηγή: amna.gr

Loading