Αυτοκίνητα: Αισθητά μειωμένες οι πωλήσεις σε σχέση με τον περσινό Μάιο

Αρνητικά είναι τα νέα από τις πωλήσεις αυτοκινήτων για την τρέχουσα χρονιά σε σχέση με την περσινή, αν κρίνει κανείς από τα δεδομένα του Μαΐου.

Πιο συγκεκριμένα, οι πωλήσεις μειώθηκαν κατά 67,5% σχετιζόμενες με το Μάιο του 2019. Παράλληλα, το φετινό πεντάμηνο οι πωλήσεις είναι μειωμένες κατά 46% σε σχέση με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα της περσινής χρονιάς. Το μοναδικό θετικό στοιχείο είναι ότι παρουσιάστηκε αύξηση σε σχέση με τον Απρίλιο.

Που σημειώθηκαν οι περισσότερες πωλήσεις

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Συνδέσμου Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων (ΣΕΑΑ), τις περισσότερες πωλήσεις και αυτό τον μήνα σημείωσε η Β κατηγορία, καθώς το 48,8% των πελατών επέλεξε όχημα της κατηγορίας, με τα SUV να πετυχαίνουν το 19,2% του συνόλου των πωλήσεων. Η αμέσως επόμενη κατηγορία που καταγράφει άνοδο είναι η C με τις συνολικές πωλήσεις να φθάνουν το 36%.

Από το σύνολο των πωληθέντων αυτοκινήτων το 55,7% έχουν ως βασικό καύσιμο την βενζίνη, ενώ ακολούθησαν τα πετρελαιοκίνητα με 27%. Μεγάλη άνοδο σημείωσαν τα υβριδικά οχήματα με ποσοστό 14,2% του συνόλου των πωλήσεων. Μεγάλη άνοδο σημείωσαν και τα ηλεκτρικά με το ποσοστό του 1,3% των αυτοκινήτων να ανήκει σε αυτή την κατηγορία. Τέλος, το 1,8% των αυτοκινήτων είχαν ως βασικό καύσιμο το φυσικό αέριο.

Δείτε επίσης: Γερμανία: Η Volkswagen αλλάζει ηγεσία

Loading