Ο γαλλικός όμιλος PSA εξετάζει νέες εξαγορές αυτοκινητοβιομηχανιών

Τα επόμενα χρόνια θα αλλάξει ο χάρτης των αυτοκινητοβιομηχανιών, εκτιμούν οι αναλυτές της αυτοκινητοβιομηχανίας. Οι νέες τάσεις στην αγορά των αυτοκινήτων, η ηλεκτροκίνηση και οι περιορισμοί στις εκπομπές των ρύπων είναι οι σημαντικότερες αιτίες για τις επερχόμενες αλλαγές.

Οι ισχυροί όμιλοι της αυτοκινητοβιομηχανίας αναζητούν τις καλύτερες επιλογές για να αυξήσουν τον αριθμό των σημάτων που διαθέτουν στο χαρτοφυλάκιο τους.

Όπως αναφέρει το Automotive News Europe, o διευθύνων σύμβουλος του γαλλικού ομίλου PSA (Peugeot, Citroen, DS, Opel) Κάρλος Ταβάρες, έχει την υποστήριξη της οικογένειας Peugeot για να αναζητήσει νέες εξαγορές αυτοκινητοβιομηχανιών.

Ο Ταβάρες επιθυμεί να συνάψει συμφωνία με τη Fiat Chrysler Automobiles ή την Jaguar Land Rover.

Η Fiat Chrysler Automobiles, θα μπορούσε να υποστηρίξει την επάνοδο της Peugeot στις ΗΠΑ μετά από 28 χρόνια, μέσω του δικτύου της.

Στη φετινή έκθεση της Γενεύης, ο διευθύνων σύμβουλος της Fiat Chrysler Automobiles, Μίχαελ Μάνλει, δήλωσε ότι θα εξετάσει «κάθε συμφωνία που θα κάνει τη Fiat ισχυρότερη».

«Η οικογένεια Peugeot θα υποστηρίξει μια νέα απόκτηση αυτοκινητοβιομηχανίας, αν παρουσιαστεί μια ευκαιρία» δήλωσε ο Ρόμπερτ Πεζό, στη γαλλική εφημερίδα Les Echos.

Η οικογένεια Peugeot, είναι ένας από τους τρεις βασικούς μετόχους του ομίλου PSA, μαζί με την επενδυτική τράπεζα της γαλλικής κυβέρνησης Bpifrance και την Dongfeng Motor της Κίνας. Η κάθε μια εταιρεία έχει μερίδιο 12,23%.

Οι μεγάλες επενδύσεις που απαιτούνται για τη μείωση των εκπομπών, την ηλεκτροκίνηση και την έρευνα για τα αυτόνομα οχήματα, αναγκάζει τις μεσαίες αυτοκινητοβιομηχανίες να αναζητήσουν νέες οικονομίες κλίμακας για να ανταγωνιστούν τους γίγαντες του κλάδου όπως η Renault-Nissan, το Volkswagen Group και η Toyota.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Loading