«Το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών θα είναι θετικό για τον ΣΥΡΙΖΑ»

Ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης, παραχωρώντας συνέντευξη σε ραδιοφωνικό σταθμό, εκτίμησε ότι το αποτέλεσμα του κυβερνητικού κόμματος στις ευρωεκλογές, θα είναι καλό.

Μιλώντας σε ραδιοφωνική συνέντευξη στο Real Fm, τόνισε ότι «ο κόσμος και θα προσέλθει και θα αντιληφθεί ότι αυτές οι ευρωεκλογές έχουν τεράστια πολιτική σημασία. Δεν θα έχουμε τους όρους που έχουμε συνηθίσει σε άλλες ευρωεκλογές, της χαλαρής ψήφου, της έκφρασης διαμαρτυρίας στην εκάστοτε κυβέρνηση. Νομίζω, λοιπόν, ότι θα έχουμε ένα καλό αποτέλεσμα για τον ΣΥΡΙΖΑ».

Παράλληλα, επέστησε την ανάγκη διαμόρφωσης του προοδευτικού- αριστερού πόλου ως ανάχωμα στην άνοδο της ακροδεξιάς, αλλά, κυρίως, για να διαμορφωθούν νέοι συσχετισμοί που θα καταθέσουν ένα σχέδιο για το παρόν και το μέλλον της Ελλάδας μετά την έξοδο από τα μνημόνια.

«Σήμερα δεν μιλάμε για την ανάγκη να διαμορφωθεί, ένας νέος κεντροαριστερός φορέας, να ανασυνταχθεί η Κεντροαριστερά. Ούτε να φτιάξουμε έναν ενιαίο “χυλό” όπου θα είναι μέσα όλοι οι κεντρώοι, σοσιαλιστές, οικολόγοι και αριστεροί. Η δύναμη αυτού του νέου, πολύμορφου φορέα θα είναι η διαφορετικότητα του καθενός, αλλά έτσι που να κατορθώνει να συνεννοείται στη βάση μιας προγραμματικής πρότασης. Εδώ υπάρχει βεβαίως, το πολύ σοβαρό θέμα, η αξιοπιστία των προσώπων που θα το υπηρετήσουν. Εδώ να συζητήσουμε», συμπλήρωσε ακόμα ο Π. Σκουρλέτης.

Loading