Δήμος Κορδελιού-Ευόσμου: SOS για την αστική συγκοινωνία στην περιοχή

Έκκληση στη διοίκηση του ΟΑΣΘ να θέσει σε άμεση προτεραιότητα τη βελτίωση, αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό των αστικών συγκοινωνιών στο Δήμο Κορδελιού Ευόσμου, ώστε να δοθεί λύση στην ταλαιπωρία και στα μεγάλα προβλήματα εξυπηρέτησης του επιβατικού κοινού, απηύθυνε ο Δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου κ. Κλεάνθης Μανδαλιανός.

Με πρωτοβουλία του Δημάρχουν πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου η πρώτη συνάντηση της νέας δημοτικής αρχής με τον Πρόεδρο του ΟΑΣΘ κ. Γιώργο Σκόδρα και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του Οργανισμού κ. Γιώργο Σπανό.

Ο Δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου στη διοίκηση του ΟΑΣΘ, καταγγέλλοντας τις άθλιες και τριτοκοσμικές συνθήκες που επικρατούν σήμερα στο δίκτυο των αστικών συγκοινωνιών του δεύτερου μεγαλύτερου δήμου της Βόρειας Ελλάδας, επισημαίνοντας πως συνιστά “ανοιχτή πληγή” για τον Δήμο, με τεράστιο αντίκτυπο στην καθημερινότητα των πολιτών που βιώνουν έναν απίστευτο Γολγοθά στις μετακινήσεις τους.

Περιγράφοντας σε όλους τους τόνους τη σημερινή κατάσταση ο κ. Κλεάνθης Μανδαλιανός αναφέρθηκε στον εξαιρετικά γηρασμένο και ελλειπή λεωφορειακό στόλο που εξυπηρετεί σήμερα όλες τις γραμμές – τόσο στη δημοτική ενότητα Ελευθερίου Κορδελιού όσο και του Ευόσμου – στην άτακτη και αραιή συγκοινωνία με τον μέσο όρο αναμονής στις στάσεις να ξεπερνά τα 45 λεπτά, και στις συνθήκες ασφυξίας που επικρατούν ιδιαίτερα κατά τις ώρες αιχμής, με συνέπεια οι κάτοικοι του Δήμου κυριολεκτικά να “στοιβάζονται” μέσα στα λεωφορεία.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης – στην οποία συμμετείχαν οι Αντιδήμαρχοι Οικονομικών και Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Κορδελιού Ευόσμου κ.κ. Χρήστος Φωτιάδης και Νέστορας Λαφαζανίδης – ο Δήμαρχος Κλεάνθης Μανδαλιανός παρουσίασε στον Πρόεδρο και στον Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΟΑΣΘ δέσμη προτάσεων της δημοτικής αρχής, προκειμένου να βελτιωθεί ο χάρτης του συγκοινωνιακού δικτύου του Οργανισμού στον Δήμο Κορδελιού Ευόσμου.

Συγκεκριμένα προτάθηκαν:

  1. Η μεταφορά του τερματικού σταθμού Ευόσμου από την οδό Σμύρνης σε οικόπεδο που θα παραχωρήσει ο Δήμος στην περιοχή άνωθεν του περιφερειακού, ώστε να επιλυθούν και τα προβλήματα εξυπηρέτησης των κατοίκων της νεόδμητης αυτής περιοχής
  2. Προέκταση της Γραμμής 20 (Μενεμένη), προκειμένου να τερματίζει στον τερματικό σταθμό του Ευόσμου, εξυπηρετώντας τις ανάγκες μετακίνησης των κατοίκων του τοπικού αυτού διαμερίσματος
  3. Να αυξηθούν τα δρομολόγια, να ανανεωθεί και να αντικατασταθεί ο λεωφορειακός στόλος με σύγχρονου τύπου λεωφορεία τα οποία ανταποκρίνονται στις πληθυσμιακές ανάγκες του Δήμου
  4. Να δημιουργηθεί απευθείας γραμμή που θα εξυπηρετεί την απόσταση Εύοσμος – Πανεπιστήμια
  5. Να υπάρξει εκτροπή της γραμμής 32Α με αλλαγή δρομολογίου, ώστε να διέρχεται από την οδό Λαγκαδά

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του ΟΑΣΘ κ. Γιώργος Σκόδρας άκουσε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τα αιτήματα και τις προτάσεις της δημοτικής αρχής για τη βελτίωση των αστικών συγκοινωνιών στο Δήμο Κορδελιού Ευόσμου, διαβεβαιώνοντας πως από 1/1/2020 ο Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης θα έχει τη δυνατότητα να ενισχύσει τον λεωφορειακό στόλο που εξυπηρετεί σήμερα τις γραμμές του Δήμου.

Ζήτησε επίσης οι συγκεκριμένες προτάσεις που έθεσε ο Δήμαρχος, να συμπεριληφθούν σε έγγραφο της δημοτικής αρχής, προκειμένου να εξεταστεί η δυνατότητα υλοποίησης και εφαρμογής τους, με στόχο την αναβάθμιση των αστικών συγκοινωνιών σε όλο το φάσμα του Δήμου Κορδελιού Ευόσμου.

Loading