Ταχιάος: «Σημασία έχει το μέλλον της Θεσσαλονίκης» (vds)

Ρεπορτάζ: Μαρία Βλάχου

Σε καλό κλίμα έχει η συνάντηση που είχε ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Νίκος Ταχιάος, με το νυν δήμαρχο, Γιάννη Μπουτάρη.

Η συνάντηση διήρκεσε μία ώρα και στη διάρκειά της συζητήθηκαν διάφορα θέματα που αφορούν τόσο τη λειτουργία της πόλης, όσο και τις ερχόμενες δημοτικές εκλογές.

Μετά τη συνάντηση των δύο ανδρών στο δημαρχιακό μέγαρο της Θεσσαλονίκης, ο κ. Μπουτάρης δήλωσε:

«Είχαμε μια προγραμματισμένη συνάντηση, ανταλλάξαμε απόψεις για όλα τα θέματα της πόλης, για τον προεκλογικό αγώνα, ο οποίος εμένα προφανώς δεν με αφορά, αλλά έδειξε και τις προθέσεις του κ. Ταχιάου για έναν καλό προεκλογικό αγώνα.

Με ένα ανοιχτό μυαλό βλέπει τα πράγματα γενικότερα. Η ανάγκη να βάλει την προσωπικότητά του εφόσον κερδίσει τις εκλογές στα θέματα του δήμου και φυσικά να συνεχίσει απ’ ό,τι με διαβεβαίωσε και την εξωστρέφεια της πόλης, τα θέματα του πολιτισμού, του τουρισμού και φυσικά να πάρει στην πλάτη του τα θέματα της καθημερινότητας».

Ερωτηθείς για τη δήλωση του Πάνου Σκουρλέτη, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ προτείνει την Κατερίνα Νοτοπούλου για το δήμο Θεσσαλονίκης, ο κ. Μπουτάρης απάντησε: «Λυπάμαι πολύ γι’ αυτό… Οι κομματικοί υποψήφιοι με στενοχωρούν».

«Δεν ανεχόμαστε κομματική υποστήριξη»

Όσον αφορά την Πρωτοβουλία, ο δήμαρχος ξεκαθάρισε: «Έγινε και ένα λάθος, δεν ξέρω αν ήταν εσκεμμένο. Ελέχθη από μέλος της νομαρχιακής επιτροπής, ότι ο Τσίπρας είπε πως στηρίζει τον Μπουτάρη και όχι την Πρωτοβουλία. Αυτό για μένα είναι λάθος, γιατί Μπουτάρης και Πρωτοβουλία δεν ξεχωρίζουν, είναι το ίδιο πράγμα».

Ο Νίκος Ταχιάος από την πλευρά του δήλωσε:

«Δεν είπα κάτι διαφορετικό, είμαι πολύ σαφής στις προθέσεις μου για τη Θεσσαλονίκη, γιατί είναι η πόλη που αγαπάω και γεννήθηκα. Μοιράζομαι εν πολλοίς τις ανησυχίες του κ. Μπουτάρη για την πόλη. Κάθε δήμαρχος, όπως καταλαβαίνετε βάζει διαφορετικό χρώμα στην πόλη, βάζει ένα διαφορετικό κομμάτι από τον εαυτό του στην πόλη. Νομίζω ότι αυτό είναι κατανοητό και το ξεκαθαρίσαμε μεταξύ μας.

Ξεκαθαρίσαμε ποιες είναι οι διαφορές μας, αλλά ξέρουμε και σε τι συμφωνούμε. Το ότι δεν θα είναι ο κ. Μπουτάρης υποψήφιος διευκολύνει και τη θεματική της αντιπαράθεσης με οποίους είναι τελικά υποψήφιοι. Σημασία έχει να δούμε το μέλλον της Θεσσαλονίκης, που είναι το σημαντικότερο για όλους μας.

Του είπα ότι είναι πολύ μεγάλο λάθος αυτό που κάνουμε στην Ελλάδα, ότι έρχεται ο επόμενος για να καταδείξει τον προηγούμενο ως πρόσωπο. Δεν υπάρχει καμία τέτοια πρόθεση σε μένα».

Ερωτηθείς για το πώς βλέπει ως αντίπαλό του την κ. Νοτοπούλου, ο κ. Ταχιάος είπε: «Δεν ξέρω την κ. Νοτοπούλου, δεν την έχω γνωρίσει ποτέ. Δεν έχω άποψη».

Loading