Πατούλης: Το πρόγραμμα της Νέας Αρχής για τη Δυτική Αθήνα

Τους βασικούς άξονες των παρεμβάσεων που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα της Νέας Αρχής για τη Δυτική Αθήνα παρουσίασε στο Περιστέρι, το βράδυ της Τετάρτης (8/5) ο επικεφαλής του συνδυασμού, Γιώργος Πατούλης.

Στην ίδια εκδήλωση παρουσιάστηκαν και οι υποψήφιοι του συνδυασμού της Νέας Αρχής στη Δυτική Αθήνα.

Ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής δεσμεύτηκε ότι, εφόσον εκλεγεί, θα βάλει τέλος με συγκεκριμένες παρεμβάσεις σε παθογένειες και παράλογες τακτικές που έφεραν την Αττική σε αδιέξοδο.

«Το μήνυμα νίκης δόθηκε σήμερα από εδώ. Στις 26 Μαΐου γυρίζουμε σελίδα. Κάνουμε επιτέλους μια Νέα Αρχή. Δυνατά, διεκδικητικά από τα δυτικά», σημείωσε ο Γ. Πατούλης.

Κριτική στις προηγούμενες διοικήσεις

Αναφερόμενος στην προηγούμενη αλλά και τη νυν διοίκηση της Αττικής, τους χαρακτήρισε ως τις διαφορετικές όψεις του ίδιου νομίσματος, τους καταλόγισε τεράστιες ευθύνες για τα μεγάλα προβλήματα που εξακολουθούν και ταλαιπωρούν τους πολίτες επισημαίνοντας ότι δεν είχαν συγκροτημένο σχέδιο και όραμα.

«Απέτυχαν οι Διοικήσεις τόσο της κ. Δούρου όσο και του κ. Σγουρού τα τελευταία 15 χρόνια. Η Αττική έχει ανάγκη από συγκεκριμένες παρεμβάσεις και όχι από απλούς τροχονόμους και διαχειριστές ευρωπαϊκών κονδυλίων. Ήρθε η ώρα να απαλλαγούμε από όλους αυτούς που ανέλαβαν τις τύχες της μεγαλύτερης Περιφέρειας της Πατρίδας μας και απέτυχαν», υποστήριξε.

Το σχέδιο της Νέας Αρχής για τη Δυτική Αθήνα

Ο Γ. Πατούλης αναφέρθηκε στις μεγάλες δυνατότητες ανάπτυξης της Δυτικής Αττικής, τονίζοντας ότι χρειάζεται όραμα και συγκροτημένο στρατηγικό αναπτυξιακό πλάνο στο οποίο θα περιέχονται έργα που θα μπορούν να δημιουργήσουν ανάπτυξη, θέσεις εργασίας και να κάνουν καλύτερη την καθημερινότητά των πολιτών.

Περιφερειακό Πανεπιστήμιο

Επίσης, έκανε γνωστό το σχέδιο για την ίδρυση του Πρώτου Περιφερειακού Πανεπιστημίου της Αττικής. «Ενός Πανεπιστημίου που θα μπορεί να αποτελέσει εργαλείο διασύνδεσης της γνώσης με την τοπική οικονομία, να προσελκύσει νέους επιστήμονες από όλο τον κόσμο και να συμβάλει στην αντιμετώπιση του brain drain».

Οι προτεραιότητες για τη Δυτική Αθήνα

Όπως σημείωσε ο κ. Πατούλης, στο πλαίσιο των στρατηγικών στόχων του συνδυασμού Νέα Αρχή για την Αττική είναι η βελτίωση του δικτύου αστικών μετακινήσεων και μεταφορών, οι επεκτάσεις των οδικών αξόνων, η προώθηση των αστικών αναπλάσεων, η  δημιουργία χώρων πρασίνου και η παροχή διευκολύνσεων και κινήτρων σε όσους επιθυμούν να επενδύσουν στη Δυτική Αθήνα.

Οι βασικές προτεραιότητες

Ο Γ. Πατούλης αναφερόμενος στις προτεραιότητές που αφορούν στη Δυτική Αθήνα, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι είναι:

 1. Η κατασκευή και λειτουργία νέων μονάδων επεξεργασίας και διαχείρισης αστικών αποβλήτων, στη βάση του αναθεωρημένου περιφερειακού σχεδιασμού.
 2. Η ολοκλήρωση όλων των απαραίτητων έργων αντιπλημμυρικής θωράκισης.
 3. Η προώθηση προγραμμάτων κοινωνικής στήριξης και αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης.
 4. Η ολοκλήρωση αλλά και η δημιουργία νέων κοινωνικών υποδομών με έμφαση τους παιδικούς σταθμούς, τα ΚΑΠΗ, τις δομές υγείας κ.α.
 5. Η προστασία των ορεινών όγκων (Ποικίλον Όρος) και η προώθηση προγραμμάτων αναδάσωσης και ενίσχυσης του πρασίνου.
 6. Η ενίσχυση της περιφερειακής πολιτισμικής δημιουργίας και η ανάδειξη της ιδιαίτερης ιστορικής φυσιογνωμίας της Δυτικής Αθήνας, μέσα από κοινές δράσεις σε συνεργασία με τους Δήμους.
 7. Οι παρεμβάσεις σε αθλητικές υποδομές στο σύνολο των δήμων.

Παράλληλα, ο κ. Πατούλης έπλεξε το εγκώμιο του δημάρχου Περιστερίου, Α. Παχατουρίδη, απονέμοντάς του τα εύσημα για το γεγονός ότι ο δήμος «έχει αλλάξει όψη τα τελευταία χρόνια».

Οι στρατηγικοί άξονες του προγράμματος της Νέας Αρχής

Στο πλαίσιο της ομιλίας του ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής έκανε συγκεκριμένη αναφορά στους στρατηγικούς άξονες του προγράμματος της Νέας Αρχής και δεσμεύθηκε ότι θα  διεκδικήσει όλα όσα θα βελτιώσουν τη ζωή των πολιτών της Αττικής.

Όπως υπογράμμισε χαρακτηριστικά αποτελεί προγραμματική  δέσμευση της Νέας Αρχής ο στόχος να έχει η Περιφέρεια Αττικής πρωταγωνιστικό ρόλο στην ανάπτυξη.

«Είναι απαράδεκτο το φαινόμενο σήμερα η Περιφέρεια Αττικής να είναι ουραγός στην απορρόφηση κονδυλίων. Η απορροφητικότητα του ΕΣΠΑ στις 31/12/2018 ήταν μόλις 25,2%» σημείωσε ο Γ. Πατούλης και πρόσθεσε:

«Μέσα από τη δική σας  ψήφο θα πάρω τη δύναμη για να δουλέψω για τη Δυτική Αθήνα και τους κατοίκους της. Δεν υπόσχομαι  περισσότερα από όσα έχω τη δύναμη να υλοποιήσω. Μέχρι τώρα πληρώσαμε με απώλεια δεκάδων ανθρώπινων ζωών την ανικανότητα της Περιφέρειας και του Κράτους να θωρακίσουν με  έργα και να προστατεύσουν τους κατοίκους της Αττικής. Είδαμε να συγκρούονται για την απόδοση ευθυνών, αλλά στο τέλος τίποτε δεν άλλαξε».

Ως πρώτη προγραμματική δέσμευση, παρουσίασε την υιοθέτηση ενός σύγχρονου συστήματος διαχείρισης των απορριμμάτων, που θα βασίζεται σε 16 βασικά σημεία παρεμβάσεων.

Ως δεύτερη προγραμματική δέσμευση, ανέφερε τον τομέα της πολιτικής προστασίας, δίνοντας  βάρος στην πρόληψη. Το σχέδιό για την πολιτική προστασία περιλαμβάνει  11 βασικές θέσεις.

Η θωράκιση της Αττικής από τα πλημμυρικά φαινόμενα, η ασφάλεια των πολιτών και η προώθηση πολεοδομικών παρεμβάσεων, μητροπολιτικής κλίμακας, αποτελούν μερικούς ακόμα στρατηγικούς άξονες του προγράμματος της Νέας Αρχής.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης παρουσιάστηκαν και οι υποψήφιοι περιφερειακοί Σύμβουλοι της Νέας Αρχής στη Δ. Αθήνας:
 1. Αγγελοπούλου Μαρία, Ελεύθερη Επαγγελματίας, πρώην Δημοτική Σύμβουλος
 2. Αλεξανδράτος Χαράλαμπος (Μπάμπης), Δάσκαλος – Πολιτικός Επιστήμονας
 3. Αλεξοπούλου Σταματούλα (Ματίνα), Ιδιωτική ΥπάλληλοςΑστρινάκη Χρυσούλα (Χρύσα), Οικονομολόγος
 4. Βίγλας Αθανάσιος, Πρόεδρος Πανελληνίου Συλλόγου Παραπληγικών
 5. Δουγένης Αντώνιος, Ελεύθερος Επαγγελματίας
 6. Ζέρβα (Διαμαντή) Μαρία, Οικονομολόγος, Δημοτική Σύμβουλος Δήμου Ιλίου
 7. Κανελλόπουλος Δημήτριος, Δικηγόρος Αθηνών
 8. Καραβίτης Πέτρος, βετεράνος ποδοσφαιριστής, τ. Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Υπηρεσίας Δήμου Χαϊδαρίου
 9. Κεμεντζετζίδης Κυριάκος, Ελεύθερος Επαγγελματίας
 10. Κεραμύδας Λάμπρος, Υπάλληλος Δήμου Αθηναίων
 11. Λεωτσάκος Ανδρέας, Ελεύθερος Επαγγελματίας, Αντιδήμαρχος Δήμου Αγίας Βαρβάρας
 12. Μακρίδου-Καραπιδάκη Ειρήνη, Δικηγόρος Αθηνών
 13. Μουλιάτος Δημήτριος, Έμπορος, Πρόεδρος Σωματείου Λαϊκών Αγορών
 14. Οφθαλμίδης Παναγιώτης, Ηλεκτρολόγος Μηχανικός, Μέλος Πολιτικής Επιτροπής ΝΔ
 15. Παπασπύρου Αθανασία, Χημικός
 16. Ρέτζιου Αμαλία, Έμπορος – ελεύθερος επαγγελματίας
 17. Σπυρακόπουλος Ιωάννης, Ιατρός Παθολόγος
 18. Σπυράκος Ανδρέας, Απόφοιτος στρατιωτικής σχολής ΤΑΥΥ/ΣΕΤΗΛ
 19. Τόλης Ιωάννης-Παναγιώτης, Πρωταθλητής kick boxing, φοιτητής Ιατρικής

Loading