Στο Παιδικό Χωριό SOS Πλαγιαρίου ο Απ. Τζιτζικώστας

Το Παιδικό Χωριό SOS στο Πλαγιάρι Θεσσαλονίκης επισκέφτηκε την Τρίτη (7/5) ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, ο οποίος επιθεώρησε και το έργο για την ανέγερση του 2ου Γυμνασίου Θέρμης.

Ο επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης «Αλληλεγγύη» επισκέφτηκε μια από τις σημαντικότερες κοινωνικές δομές, που μετρά πλέον 20 χρόνια προσφοράς στο παιδί, καθώς το Παιδικό Χωριό SOS στο Πλαγιάρι είναι το δεύτερο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα, το 1997. Αποτελείται από δέκα σπίτια οικογενειών SOS με δυνατότητα φιλοξενίας για 60 παιδιά και απασχολεί προσωπικό 27 ατόμων.

“Σπουδαίο κοινωνικό και ανθρωπιστικό έργο”

“Χάρη σε αυτούς τους ανθρώπους που λειτουργούν τα Παιδικά Χωριά SOS σε όλη την Ελλάδα, εκατοντάδες παιδιά έχουν οικογένειες. Ζουν τη θαλπωρή της ελληνικής οικογένειας, όπως κάθε παιδί και μεγαλώνουν σε ένα υγιές οικογενειακό περιβάλλον, χωρίς διακρίσεις, χωρίς στερήσεις”, δήλωσε κατά την επίσκεψή του ο κ. Τζιτζικώστας και πρόσθεσε:

“Θέλω να συγχαρώ τη διεύθυνση και τους εργαζόμενους στο Παιδικό Χωριό SOS στο Πλαγιάρι, γιατί προσφέρουν ένα πραγματικά σπουδαίο κοινωνικό και ανθρωπιστικό έργο. Εμείς ως Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας όλα αυτά τα χρόνια σταθήκαμε σε αυτούς τους ανθρώπους και το ίδιο θα κάνουμε και τα επόμενα χρόνια. Για εμάς, την ‘Αλληλεγγύη’, τη διοίκηση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, η στήριξη των ανθρώπων που έχουν περισσότερο ανάγκη από όλους είναι προτεραιότητα. Πρώτα το παιδί”.

Επίσκεψη στο υπό κατασκευή 2ο Γυμνάσιο Θέρμης

Στη συνέχεια, ο περιφερειάρχης επισκέφτηκε το χώρο, όπου η ΠΚΜ κατασκευάζει το 2ο Γυμνάσιο Θέρμης, μια από τις πιο σημαντικές υποδομές εκπαίδευσης στη Θεσσαλονίκη, καθώς θα εξυπηρετήσει από την επόμενη σχολική χρονιά 202 μαθητές, που κατοικούν στο Νέο Ρύσιο και τους Ταγαράδες της Θέρμης.

“Η περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας διασφάλισε 3 εκ. ευρώ και σε συνεργασία με το Δήμο Θέρμης κατασκευάζει το νέο διώροφο σχολικό κτίριο, που θα δώσει λύση στις εκπαιδευτικές ανάγκες 202 μαθητών από το Νέο Ρύσιο και τους Ταγαράδες”, δήλωσε αρχικά ο κ. Τζιτζικώστας και πρόσθεσε:

“Από την ίδρυσή του το 2ο Γυμνάσιο στεγάζεται σε ενοικιαζόμενο κτίριο, με πολλά προβλήματα. Βάζουμε τέλος στην ταλαιπωρία μαθητών, εκπαιδευτικών και γονέων, κατασκευάζοντας ένα νέο σχολικό κτίριο, συνολικής επιφάνειας 3.000 τ.μ., με διαμορφωμένη αυλή επιφάνειας 6.000 τ.μ., μια σύγχρονη σχολική μονάδα ευρωπαϊκών προδιαγραφών. Οι εργασίες εξελίσσονται με πολύ γρήγορο ρυθμό και στόχος μας είναι την επόμενη σχολική χρονιά το κουδούνι να χτυπήσει σε αυτό το νέο κτίριο. Ως διοίκησης της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας προσπαθούμε συστηματικά να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα της σχολικής στέγης, κατασκευάζοντας 18 σχολεία σε όλη την Κεντρική Μακεδονία”.

Loading