Οκτώ νέα απορριμματοφόρα στο δήμο Λαγκαδά

Τέσσερα καινούρια απορριμματοφόρα, δωρεά του Διαδριατικού Αγωγού Φυσικού Αερίου (TAP), παρέλαβε την Τρίτη (27/11) ο δήμος Λαγκαδά.

Τα οχήματα παρέδωσαν στην κεντρική πλατεία του Λαγκαδά η διευθύντρια του Προγράμματος Κοινωνικών και Περιβαλλοντικών Επενδύσεων του TAP, Βασιλική Σωτηροπούλου, και ο υπεύθυνος Τοπικών Κοινωνιών για την Κεντρική Μακεδονία, Θάνος Σκρέκας.

Μάλιστα, σε αυτά θα προστεθούν άλλα τέσσερα που θα προμηθευτεί ο δήμος της δυτικής Θεσσαλονίκης μέσα στο Δεκέμβριο, ώστε να συμπληρωθούν οκτώ νέα απορριμματοφόρα, τα οποία θα ενισχύσουν σημαντικά τις προσπάθειες αποκομιδής των απορριμμάτων στην περιοχή.

Το κόστος των τεσσάρων απορριμματοφόρων καλύπτει ο ΤΑΡ, στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης του έργου στις περιοχές από τις οποίες διέρχεται, και των υπόλοιπων τεσσάρων ο Δήμος με δημοτικούς πόρους.

Καραγιάννης: «Ανανεώνουμε το 60% του στόλου»

«Στις αρχές Δεκεμβρίου η υπηρεσία καθαριότητας θα έχει στη διάθεσή της τα οκτώ καινούρια απορριμματοφόρα. Ουσιαστικά αντικαθιστούμε και ανανεώνουμε το 60% του στόλου των οχημάτων, ο οποίος κατά μέσο όρο αποτελείται από οχήματα εικοσαετίας. Το καταφέραμε, αφενός εξοικονομώντας χρήματα σε οικονομικά δύσκολες εποχές για το Δήμο και την Αυτοδιοίκηση συνολικά, αφετέρου χάρη στην αγαστή συνεργασία μας με τους ανθρώπους του αγωγού ΤΑΡ. Θέλω να ευχαριστήσω τους επικεφαλής του αγωγού για την ευαισθησία και τη διάθεση ικανοποίησης του αιτήματός μας. Η βοήθειά τους σε ένα κομβικό ζήτημα της καθημερινότητας των κατοίκων στο Δήμο μας είναι πολύτιμη», τόνισε ο δήμαρχος, Γιάννης Καραγιάννης.

Όπως εξήγησε, η ανανέωση του στόλου των απορριμματοφόρων είναι μέρος της συνολικής ενίσχυσης του τομέα καθαριότητας που υλοποιεί η διοίκηση.

«Σε λίγες μέρες 1.400 κάδοι απορριμάτων»

«Ο σχεδιασμός μας περιλαμβάνει εκτός από την αντικατάσταση των απαρχαιωμένων απορριμματοφόρων και την προμήθεια καινούριων κάδων απορριμμάτων. Σε λίγες μέρες θα έχουν τοποθετηθεί σε όλες τις Δημοτικές και Τοπικές Κοινότητες συνολικά οι 1.400 νέοι κάδοι απορριμμάτων που προμηθευτήκαμε, μέρος των οποίων δώρισε επίσης ο TAP», ανέφερε στη συνέχεια ο δήμαρχος Λαγκαδά και πρόσθεσε:

«Η εικόνα, η λειτουργικότητα και το έργο της καθαριότητας στο Δήμο Λαγκαδά βελτιώνεται αποφασιστικά και ελπίζουμε τα δικαιολογημένα παράπονα των δημοτών να περιοριστούν. Η νέα εποχή στην καθαριότητα όμως απαιτεί και την υπευθυνότητα των πολιτών και απευθύνομαι κυρίως σε όσους συνηθίζουν να μη σέβονται τον τόπο και το κοινωνικό σύνολο, πετώντας τα μπάζα και τα σκουπίδια τους όπου τους βολεύει, ρυπαίνοντας το περιβάλλον και δημιουργώντας εστίες μόλυνσης. Πλέον το απορριμματοφόρο θα περνά πιο τακτικά από κάθε οικισμό, ενώ θα υπάρχουν και επαρκείς κάδοι παντού. Με διάθεση συνεργασίας και υπευθυνότητα θα καταφέρουμε να δημιουργήσουμε έναν πιο καθαρό δήμο».

Loading