Μπακογιάννης: «Επτά προγράμματα, ένα για κάθε δημοτική κοινότητα της Αθήνας»

Για τα «επτά προγράμματα» που έχει στο σχεδιασμό του για το δήμο Αθηναίων, ένα για κάθε δημοτική κοινότητα, μίλησε ο υποψήφιος δήμαρχος Κώστας Μπακογιάννης στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Sputnik.

«Όταν ανέφερα ότι κάθε δημοτική κοινότητα είναι ένας μικρός δήμος, το εννοούσα. Στο πρόγραμμά μας θα δείτε επτά προγράμματα για όλες τις δημοτικές κοινότητες που ο συνολικός τους προϋπολογισμός ξεπερνά για λίγο τα 30 εκατ. ευρώ την πρώτη διετία, ενώ για την επόμενη διετία το λεπτομερές πρόγραμμα ανά δημοτική κοινότητα θα καταρτιστεί πρώτα από όλα με τα αιτήματα και ζητούμενα των κοινοτήτων και των γειτονιών τους», δήλωσε σχετικά ο κ. Μπακογιάννης.

Ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων ανέφερε, επίσης, ότι το σχέδιο αυτών των άμεσων παρεμβάσεων είναι πλήρως κοστολογημένο και με προϋπολογισμένους πόρους ανά κοινότητα, ενώ σημείωσε ότι πρόκειται για «έργα που είδαμε ότι χρειάζονται γυρίζοντας όλες τις γειτονιές της Αθήνας».

«Πολυσυλλεκτικό ψηφοδέλτιο»

Παράλληλα, αναφερόμενος στο ψηφοδέλτιο του συνδυασμού «Αθήνα Ψηλά», που θα παρουσιαστεί τις επόμενες ημέρες, δήλωσε:

«Θα είναι ένα πολυσυλλεκτικό ψηφοδέλτιο, με πετυχημένους ανθρώπους που προέρχονται από όλο το φάσμα του πολιτικού χώρου. Αλλά και με πρόσωπα που ουδέποτε έδωσαν πολιτικό στίγμα. Το σημαντικό είναι πως πρόκειται για πρόσωπα που μπορούν να κάνουν τη δουλειά που θέλουμε».

Σε ό,τι αφορά το νέο εκλογικό νόμο, ο Κώστας Μπακογιάννης σχολίασε: «Επιδίωκα και επιδιώκω τη μέγιστη δυνατή συναίνεση και συνεργασία. Αυτό θα κάνω και τώρα, όχι επειδή το “διατάζει” ένας εκλογικός νόμος αλλά επειδή το πιστεύω βαθιά».

Loading