Ζάχαρης: «Καταδίκη της βίας – Όχι στη συλλογική ενοχοποίηση της κοινωνίας»

Την πρόσφατη επίθεση με μολότοφ σε σπίτι όπου διαμένουν πρόσφυγες καταδίκασε ο υποψήφιος δήμαρχος Νεάπολης – Συκεών, Ηλίας Ζάχαρης.

Όπως σημειώνει, η εμφάνιση κρουσμάτων βίας «είναι εξαιρετικά ανησυχητική». Ωστόσο, δεν θα πρέπει να υπάρχει μία «συλλογική ενοχοποίηση της κοινωνίας».

Αναλυτικά η δήλωση που έκανε ο κ. Ζάχαρης:

«Πριν από λίγες ημέρες έγινε στη Νεάπολη μια επίθεση με μολότοφ σε σπίτι όπου διαμένουν πρόσφυγες.

Η εμφάνιση κρουσμάτων βίας είναι μία εξαιρετικά ανησυχητική εξέλιξη, η οποία πρέπει πάντοτε να καταδικάζεται αμέσως και από όλους καθώς απειλεί τον κοινωνικό ιστό και ενισχύει το αίσθημα ανασφάλειας των πολιτών.

Δυστυχώς στη δική μας περίπτωση, το αίσθημα ανασφάλειας ενισχύθηκε και από την κατάργηση του Αστυνομικού Τμήματος της Νεάπολης.

Οι πολίτες απαιτούν ασφάλεια και ζητούν μέτρα για την αποκατάσταση της.

Όμως δυστυχώς με τέτοιες αφορμές, καταβάλλεται από συγκεκριμένους κύκλους μία προσπάθεια για συλλογική ενοχοποίηση της κοινωνίας στην οποία συλλήβδην καταλογίζεται “υφέρπων ρατσισμός”.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τη δημιουργία ενός κλίματος καχυποψίας μεταξύ των πολιτών.

Για αυτό το “κυνήγι των μαγισσών” για μικροπολιτικά οφέλη και συσπείρωση της διαλυμένης κομματικής βάσης του ΣΥΡΙΖΑ, πρέπει να τελειώσει.

Η φροντίδα για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες που κατοικούν στο δήμο μας, αναδεικνύεται με την αλληλεγγύη που η κοινωνία δείχνει απέναντι τους. Και αυτή είναι αμέριστη!

Η εξάλειψη των κρουσμάτων βίας είναι υπόθεση της αστυνομίας. Και αυτή πρέπει να είναι αμείλικτη»!

Loading