Δ. Ωραιοκάστρου: Αναβαθμίζονται οι παιδικές χαρές

Προχωρά η διαδικασία για να αναβαθμιστούν οι παιδικές χαρές στο Δ. Ωραιοκάστρου. Όπως ανακοίνωσε ο δήμος της δυτικής Θεσσαλονίκης, εξασφάλισε το «πράσινο φως» από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και το υπουργείο Εσωτερικών και να προχωρήσει στην κατασκευή νέων παιδικών χαρών, καθώς και στην αναβάθμιση των ήδη υπαρχόντων. 

Συγκεκριμένα, εγκρίθηκε από την ΠΚΜ, από ιδίους πόρους, η κατασκευή επτά παιδικών χαρών, εκ των οποίων οι τρεις θα βρίσκονται εντός του Ωραιοκάστρου (Βουναλάκι, Καλόγερος, Γαλήνη). Η σύμβαση με τον ανάδοχο θα υπογραφεί άμεσα και εντός Οκτωβρίου θα ξεκινήσει η προμήθεια και τοποθέτηση των οργάνων.

Αναβαθμίζονται οκτώ παιδικές χαρές

Επίσης, από το υπουργείο Εσωτερικών αποφασίστηκε η ένταξη του δήμου στο πρόγραμμα «ΦΙΛΟΦΗΜΟΣ II» για προμήθεια και τοποθέτηση εξοπλισμού για την αναβάθμιση άλλων οκτώ παιδικών χαρών στο δήμο Ωραιοκάστρου, συνολικού προϋπολογισμού 215.000 ευρώ.

Ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Αστέριος Γαβότσης, επισημαίνει ότι «επρόκειτο  για μια ευχάριστη εξέλιξη. Προσπαθούμε διαρκώς για την υλοποίηση έργων στην περιοχή μας, με σκοπό την ποιότητα ζωής των δημοτών μας. Θέλουμε τα παιδιά στον δήμο μας να παίζουν σε χώρους, που είναι ασφαλείς γιατί η ευθύνη μας είναι μεγάλη απέναντι στους γονείς.  Δίνουμε καθημερινά αγώνα για την ανεύρεση χρηματοδότησης, ώστε να δημιουργηθούν επιπλέον χώροι ψυχαγωγίας για τα παιδιά».

Ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Ευάγγελος Καραστερίου, από την πλευρά του τονίζει ότι «συνεπείς στις υποσχέσεις μας προχωρούμε στην αναβάθμιση των παιδικών χαρών και στην κατασκευή νέων. Με το πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ολοκληρώνονται άλλες οκτώ, που σημαίνει δημιουργία συνολικά 26 πιστοποιημένων παιδικών χαρών. Προτεραιότητα μας είναι και θα είναι η ασφάλεια των παιδιών».

Loading